Dünya basını Trump'ın yumruğunu konuşuyor: İngiliz basınından çarpıcı yorum

ABD eski Başkanı Donald Trump, suikast girişiminden yaralı olarak kurtuldu. Saldırının ardından elini yumruk yapıp havaya kaldırarak “Savaş” diye bağırdı. Bu hareketi dünya basınında geniş yankı uyandırdı ve gazeteler bununla ilgili analizler yaptı.

Dünya basını Trump'ın yumruğunu konuşuyor: İngiliz basınından çarpıcı yorum

Trump’ın Pennsylvania’daki seçim mitingi sırasında silahlı saldırıya uğraması ABD’yi derinden sarstı. Trump’ın saldırıdan yaralı olarak kurtulmasının ardından elini yumruk yapıp havaya kaldırması ve “Savaş” diye bağırması dünya basınında geniş yankı buldu.

İngiliz Telegraph gazetesi, “Savaş” kelimesini Beyaz Saray’a yeniden dönüşün işareti olarak yorumladı ve saldırı sonrası Trump’ın oylarının artabileceğini savundu. Amerikan New York Times ise Trump’ın havaya kalkan yumruğuna dikkat çekti ve bu hareketin tamamen içgüdü olduğunu belirtti.

Amerikan Washington Post, Trump’ın yumruğunun yeni bir sembol olacağını belirtti ve hareketin Amerikan ruhunda var olan metanet ve cesareti vurguladığını yazdı. Wall Street Journal ise Trump’ın yaralı olmasına rağmen sahneden meydan okurcasına indiğini belirtti.

CNN International ise suikast girişiminin ABD’nin lanetli tarihindeki yeni bir sayfa açtığını ifade etti ve Trump’ın arkasındaki ABD bayrağıyla verdiği pozu ikonik bir an olarak yorumladı.