Dünya devinde forma giymişti! Eski futbolcu 46 yaşında hayata gözlerini yumdu

İngiltere Premier Lig’in dev ekiplerinden Arsenal’in de formasını giyen 46 yaşındaki eski futbolcu Fabian Caballero, hayatını kaybetti.

Dünya devinde forma giymişti! Eski futbolcu 46 yaşında hayata gözlerini yumdu

Kıvrak stili ve mücadeleci oyun tarzıyla "Tyson" lakabını kazanan 46 yaşındaki eski futbolcu Fabian Caballero’dan acı haber geldi.  Arsenal'de forma giydikten sonra İskoç kulübü Dundee ile kült bir kahramana dönüşen Fabian Caballero, 46 ​​yaşında hayatını kaybetti

Caballero, Asuncion’da arkadaşlarıyla oynadığı bir futsal maçında fenalaşarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Dünya devinde forma giymişti! Eski futbolcu 46 yaşında hayata gözlerini yumdu - Resim : 1

FABIAN CABALLERO’NUN KARİYERİ

1998/99 sezonunda Paraguaylı takım oyuncusu Cerro Porteno'dan kısa bir süreliğine kiralık olarak Arsenal'e transfer olan Caballero, Dundee formasıyla geçirdiği 6 yıl boyunca İskoç ekibi adına 142 maçta toplam 26 gol atarak taraftarların gözdesi haline geldi.

Efsane forvet, sadece Paraguay'da Olimpia Asuncion, Tacuary ve Nacional Asuncion gibi üst düzey kulüplerde değil, aynı zamanda yurtdışında da Güney Kore'de Daejeon Citizen, Kıbrıs'ta Alki Larnaca, Şili'de Provincial Osorno, Yunanistan'da Panachaiki ve hatta Guatemala'da Municipal ile kalabalıkları büyüleyerek muhteşem bir kariyere imza attı.

Dünya devinde forma giymişti! Eski futbolcu 46 yaşında hayata gözlerini yumdu - Resim : 2

PARAGUAY FUTBOL FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA

Teknik direktörlük de yapan Caballero, Paraguay Futbol Federasyonu tarafından üzüntüyle anıldı:

"Paraguay Futbol Federasyonu hem Paraguay futbolunda hem de yurtdışında olağanüstü bir kariyere sahip olan eski futbolcu Fabian Caballero'nun vefatından dolayı derin bir üzüntü duymaktadır. Bu zor zamanlarında ailelerine ve dostlarına eşlik ediyoruz."

Dünya devinde forma giymişti! Eski futbolcu 46 yaşında hayata gözlerini yumdu - Resim : 3

ARSENAL’DEN BAŞ SAĞLIĞI PAYLAŞIMI

Middlesbrough maçında Freddie Ljungberg'in yerine ilk kez forma giyen Arjantin asıllı forvet, daha çok Arsenal'in yedek takımında oynamış ve Kanu gibi yıldızlarla aynı sahayı paylaşmıştı.

Arsenal , X'te şunları söyledi: "Kulüpteki herkes, eski oyuncumuz Fabian Caballero'nun ani vefatını duyduğunda çok üzüldü. Bu zor zamanda düşüncelerimiz ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte."