Dünya devlerini çalıştırmıştı! Futbol dünyası yasta! Efsane teknik direktör hayatını kaybetti!

Benfica, Roma ve Manchester City gibi dünya devi takımları çalıştıran İsveçli teknik direktör Sven-Goran Eriksson, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya devlerini çalıştırmıştı! Futbol dünyası yasta! Efsane teknik direktör hayatını kaybetti!

Bir süredir kanser tedavisi gören İsveçli teknik direktör Sven-Goran Eriksson’dan acı haber geldi. Ünlü teknik adam 76 yaşında hayata gözlerini yumarak futbol dünyasını yasa boğdu.

Kanserle olan mücadelesini kaybeden dünyaca ünlü teknik adam Sven-Goran Eriksson, hastalığını öğrendiği ilk zamanlarda "Çok ciddi bir hastalığım var. En iyi ihtimalle bir yıl, en kötü ihtimalle ise daha az bir ömrüm kaldı. Kesin olarak bir şey söylemek imkansız, bu nedenle düşünmemek daha iyi. Elimden geldiğince dayanacağım. Olumsuzlukların içinde debelenmeyin çünkü bu en büyük olumsuzluktur. Olayların olumlu yanlarını görün" açıklamasını yapmıştı.

Dünya devlerini çalıştırmıştı! Futbol dünyası yasta! Efsane teknik direktör hayatını kaybetti! - Resim : 1

“KENDİNİZE VE HAYATINIZA İYİ BAKIN”

Eriksson geçtiğimiz günlerde ise "Beni, yapabileceği her şeyi yapmaya çalışan pozitif bir insan olarak hatırlamanızı umuyorum. Her şey için teşekkürler, koçlar, oyuncular, seyirciler, harikaydı. Kendinize ve hayatınıza iyi bakın. Hoşça kalın" diye konuşmuştu.

Dünya devlerini çalıştırmıştı! Futbol dünyası yasta! Efsane teknik direktör hayatını kaybetti! - Resim : 2

BİRÇOK KUPA KAZANDI

Teknik adamlık kariyerinde birçok kupa kazanma başarısı gösteren İsveçli futbol adamı; 1 İtalya Serie A Ligi, 3 Portekiz Ligi, 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupası, 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 4 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupası, 1 Portekiz Kupası, 1 Portekiz Süper Kupası ve 2 İsveç Kupası gibi zaferler elde etmişti.

Eriksson, son olarak İsveç 3'üncü Lig ekibi IF Karlstad'da sportif direktörlük koltuğuna oturmuş ancak Şubat 2023'te sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmıştı.

Dünya devlerini çalıştırmıştı! Futbol dünyası yasta! Efsane teknik direktör hayatını kaybetti! - Resim : 3

DÜNYA DEVLERİNDE GÖREV YAPTI

Kariyerinde IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Lazio, Sampdoria, Leicester City ve Manchester City gibi Avrupa'nın önemli takımlarında görev alan İsveçli teknik adam, milli takım düzeyinde ise İngiltere, Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler'i çalıştırmıştı.