'Yaşayan Nostradamus' lakaplı Brezilyalı paranormal araştırmacı Athos Salomé, psişik içgörülerini kadim Kabala disiplinine dayalı okültizm, matematiksel uygulamalar ve hesaplamalardan aldığını iddia ediyor. Daha önce Daily Star'ı Kral III. Charles , Deccal'in dönüşü ve geçen yılki Dünya Kupası finalistleri hakkında bir dizi tahminle aydınlatmıştı. Şimdi falcı, yapay zeka hakkında tüyler ürpertici bir vizyona sahip, insanlığın kendi yarattığımız şeyin kontrolünü kaybedebileceğini ve bunun da medeniyetin geleceği için ciddi sorunlar yaratabileceğini iddia ediyor.
BİZİM DIŞIMIZDA BİR ŞEY TARAFINDAN KONTROL EDİLİYOR OLABİLİR
Kahin Daily Star'a, "Süper zeki bir yapay zeka olasılığı varoluşsal korkuları beraberinde getiriyor. Bir yapay zeka, tüm alanlarda insan kapasitesini aşarsa, eylemleri ve sonuçları üzerindeki kontrolü kaybedebiliriz. Gelecekteki olası riskleri önlemek amacıyla güvenlik ve yönetişim tartışmalarının şimdiden başlatılması esastır." dedi. Tüyler ürpertici bir şekilde, yapay zekanın bilinmeyen motivasyonları olduğunu ve bizim dışımızda bir şey tarafından kontrol ediliyor olabileceğini ekledi.
PEK ÇOK ALANDA DÖNÜŞEME NEDEN OLACAK
Salomé, "Yapay zekanın bilinmeyen bir şey tarafından ve insan yeteneği tarafından bilinmeyen motivasyonlarla kontrol edildiğini gözlemlemek ilginç bir spekülasyon, çünkü yapay zeka sistemleri belirli algoritmalar ve verilere dayalı olarak insanlar tarafından geliştirilip kontrol ediliyor." diyor. Ayrıca, yapay zekanın doktor ziyaretleri de dahil olmak üzere hayatımızın birçok yönünü dönüştürecek olsa da, her şeyin mutlaka iyi olmayacağını söyledi. Medyum, "Yapay zeka, tıp da dahil olmak üzere çeşitli alanları dönüştürecek" dedi.
KAOS OLACAKTIR
Kahin, "Yapay zeka, hastalıkların teşhisine ve tedavisine yardımcı olabilir, olası 'mucize' reçeteleri getirebilir ve nedenlerin daha karmaşık haritasını çıkarabilir, ancak 'sanal bir doktora' danışmak kaos olacaktır." dedi. Psişik, politika yapıcıları artık işlerin kontrolden çıkmasını önlemek için harekete geçme zamanının geldiği konusunda uyarma fırsatını kullandı. Genç adam, "Yapay zeka daha sofistike ve bağımsız hale geldikçe, kararlarından kaynaklanan herhangi bir hatadan veya zararlı sonuçtan kimin sorumlu olduğu konusunda zorluklar ortaya çıkıyor" diye ekledi.
SORU İŞARETLERİYLE DOLU BİR KONU
Salomé, "Gelişmekte olan bu alanda şeffaflığı ve hesap verebilirliği sağlamak için açık etik standartlar ve uygun düzenlemeler oluşturmak çok önemlidir." dedi. Ve yeni teknolojiyle ilgili yasaların eksikliği konusunda uyarıda bulunan sadece Salomé değil. AI ve risk yönetimi uzmanı ve Stirling Üniversitesi Fahri Profesörü Markus Krebsz, AI konusunun sorularla dolu olduğunu söyledi ve milletvekillerini şimdi harekete geçmeye çağırdı. Krebsz, "AI, günümüzün teknoloji ve iş dünyasının en dinamik ve hızlı hareket eden alanlarından biridir" dedi.
"HAREKETE GEÇMEK ÇOK ÖNEMLİ"
"Gömülü yapay zeka içeren ürünler günlük hayatımıza pek çok olumlu şey katarken, aynı zamanda sorularla dolu. Yapay zeka etrafında düzenleme, standardizasyon ve uyum konusunda küresel olarak uyumlu bir öneri ve rehberlik geliştirmek bir öncelik olmalı ve şimdi harekete geçmemiz çok önemli."