Pramod Madhav tarafından: Yaban Hayatı ve Doğayı Koruma Vakfı Gönüllüleri, Coimbatore'deki bir yerleşim bölgesinden beyaz bir kobra kurtardı ve onu orman departmanı yetkililerine teslim etti. Kaynaklara göre, Kurichi sakinleri çevre aktivistlerini bölgelerinde görülen beyaz bir Kobra hakkında uyardı ve onları onu yakalayıp güvenli bir şekilde vahşi doğaya salmaya çağırdı.
MUTASYON SEBEBİYLE RENKSİZ
Olay yerine gelen Yaban Hayatı ve Doğa Koruma Vakfı gönüllüleri yılanı yakaladı. Beyaz Kobralar son derece nadirdir. Genetik bir mutasyon nedeniyle pigmentasyonlarını kaybederler ve genellikle albinolar olarak da adlandırılırlar.
FELÇ EDERLER
Ancak eşit derecede zehirlidirler ve avlarını felç edebilirler. Bu nedenle, gönüllülerin yılanı yakalarken son derece dikkatli olması gerekiyordu ve yılan daha sonra vahşi yaşam yetkililerine teslim edilerek yoğun ormana bırakıldı.
ASLINDA SAĞIRDIR
Kobra, Elapidae familyasında yer alan çeşitli yılan türlerinin ortak adı. Genel Asya, Avustralya ve Afrika'nın çöllerinde ve tropik bölgelerinde yaşarlar. Kobralar aslında sağırdır. Flüt çalsanız dans etmez. O sadece flütün hareketlerinden dans eder. Kobranın uzunluğu genellikle 1,2 metre ile 5,8 metre arasında değişir. Zehirli dişleri öndedir. Zehri sinir sistemine yöneliktir ve genellikle felç edicidir.
KLEOPATRA'YI ÖLDÜREN YILAN
Mısır kraliçesi Kleopatra'nın kendini bir kobraya sokturarak intihar ettiği rivayet edilir. Kobra kızgınlık anında boynunu şişirebilme özelliğine sahiptir. Bu rakibinin ya da avcısının gözünde daha büyük gözükmek için geliştirdiği bir savunma yöntemidir. Kobralar, başlarını yukarıda tutarak ürkütme ve saldırı pozisyonuna geçmeleriyle ünlüdürler.
EN ZEHİRLİLERDEN BİRİ
Kuzeydoğu Afrika ve Batı Asya'da yaşayan Walterinnesia aegyptia çok zehirli bir türdür. Türkiye'de Şanlıurfa ilinde Çöl kobrası (Walterinnesia morgani) bulunmaktadır. Kral kobra türü ve Hint fakirlerinin oynattığı gözlüklü yılan en çok bilinen kobra türleridir. Albino kobralar ise çok nadir görülürler.