Dünyaca ünlü 2 yönetmen hakkında şok iddia! Oyuncuya cinsel saldırı ile suçlanıyorlar

Fransız sinemasının önemli isimleri Benoit Jacquot ve Jacques Doillon, cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı. Oyuncu Judith Godrèche, Benoît Jacquot'nun kendisine çocukken tecavüz ettiğini, Jacques Doillon'un da kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. İkili iddiaları yalanladı.

Dünyaca ünlü 2 yönetmen hakkında şok iddia! Oyuncuya cinsel saldırı ile suçlanıyorlar

Fransız medyası, ünlü Fransız film yapımcıları Benoît Jacquot ve Jacques Doillon'un, tarihi cinsel taciz suçlamalarıyla sorgulanmak üzere polis gözetimine alındığını bildirdi.

TECAVÜZE VE TACİZE MARUZ KALDIĞINI İDDİA ETTİ

Oyuncu Judith Godrèche, Benoît Jacquot'nun kendisine çocukken tecavüz ettiğini, Jacques Doillon'un da kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Dünyaca ünlü 2 yönetmen hakkında şok iddia! Oyuncuya cinsel saldırı ile suçlanıyorlar - Resim : 1

İKİLİ İDDİALARI YALANLADI

AFP haber ajansının aktardığına göre, iki adam pazartesi sabahı Paris'teki Adli Polis Bölge Müdürlüğü'ne (DRPJ) geldi. İkili iddiaları yalanladı, avukatları ise gözaltına alınmalarını kınadı.

Dünyaca ünlü 2 yönetmen hakkında şok iddia! Oyuncuya cinsel saldırı ile suçlanıyorlar - Resim : 2

36 YIL SONRA SORGULANMALARININ HİÇBİR HUKUKİ KRİTERE UYMADIĞINI SÖYLEDİ

Jacques Doillon'un avukatı Marie Dose, iddia edilen olaydan "36 yıl sonra" sorgulanmak üzere gözaltına alınmasını haklı çıkaracak hiçbir hukuki kriterin olmadığını söyledi. Fransız yasalarına göre bir kişi 48 saate kadar polis gözaltında tutulabiliyor.

Dünyaca ünlü 2 yönetmen hakkında şok iddia! Oyuncuya cinsel saldırı ile suçlanıyorlar - Resim : 3

BU YILIN BAŞINDA ŞİKAYETTE BULUNMUŞTU

51 yaşındaki Godrèche, bu yılın başlarında 1986 yılında 14 yaşındayken kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla 77 yaşındaki Benoît Jacquot'a karşı şikayette bulunmuştu.

Dünyaca ünlü 2 yönetmen hakkında şok iddia! Oyuncuya cinsel saldırı ile suçlanıyorlar - Resim : 4

CİNSEL SALDIRIYLA SUÇLADI

1990'lara kadar süren ilişkisinde, adamın kendisi üzerinde sağlıksız bir "kontrol" kurduğunu iddia etti. Ayrıca Jacques Doillon'un filmlerinden birinde rol aldığı sırada setteyken onu cinsel saldırıyla suçladı. İddialar üzerine şubat ayında ortak bir soruşturma başlatıldı.

GÖZALTI TEDBİRİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Gözaltı tedbirine tepki gösteren genç kız, Instagram'da Benoît Jacquot'un yanında gençken çekilmiş bir fotoğrafını şu notla paylaştı: "Ağlıyorum... Bütün bunlardan... Gücümün olup olmadığını bilmiyorum ama olacak. Olacağım... Onun için."

Dünyaca ünlü 2 yönetmen hakkında şok iddia! Oyuncuya cinsel saldırı ile suçlanıyorlar - Resim : 5

Judith Godrèche kariyerinin başlarında Benoît Jacquot'nun yönettiği iki filmdeki rolleriyle tanınıyordu: Dilenciler (1987) ve Büyüden Kurtulanlar (1990).

1970'lerin ortalarından bu yana yönetmenlik yapıyor ve 2012 Berlin Uluslararası Film Festivali'nin açılışını yapan Farewell, My Queen adlı dramasıyla tanınıyor.

Bayan Godréche, Jacques Dillion'un 1989 yapımı Moskova Uluslararası Film Festivali'ne giren The 15 Year Old Girl filminde başrol oynadı. Daha yakın tarihli filmleri arasında Rodin ve You, Me and Us yer almaktadır. The Overnight, The Spanish Apartment ve The Man in the Iron Mask gibi birçok filmde rol aldı.