Dünyaca ünlü oyuncudan kahreden haber! Uykusunda hayatını kaybetti

Temel Reis ve Cinnet filmlerindeki başarılı oyunculuk performansıyla adını geniş kitlelere duyuran 75 yaşındaki oyuncu Shelley Duvall, uykusunda hayatını kaybetti. Diyabet komplikasyonları nedeniyle hayata gözlerini yuman Duvall'in ölüm haberi hayranlarını yasa boğdu.

Dünyaca ünlü oyuncudan kahreden haber! Uykusunda hayatını kaybetti

Cinnet, Annie Hall ve Nashville gibi başarılı birçok projede yer alan dünyaca ünlü oyuncu  Shelley Duvall'den hayranlarını üzen haber geldi. 11 Temmuz 2024'te Duvall, diyabet komplikasyonları nedeniyle 75 yaşında Blanco, Teksas'taki evinde uykusunda öldü.

Dünyaca ünlü oyuncudan kahreden haber! Uykusunda hayatını kaybetti - Resim : 1

ÖLÜMÜ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

Oyuncu, komedyen, yapımcı, yazar ve seslendirme sanatçıs olan Duvall'in ölümü sevenlerini yasa boğdu. 

Dünyaca ünlü oyuncudan kahreden haber! Uykusunda hayatını kaybetti - Resim : 2

"SON DÖNEMDE ÇOK ACI ÇEKİYORDU"

Duvall'in partneri Dan Gilroy, acı haberi vererek "Benim iyi, tatlı ve harika yaşam partnerim ve arkadaşım bizi terk etti. Son dönemde çok acı çekiyordu ve şimdi artık özgür. Uzaklara uç güzel Shelley" ifadelerini kullandı. 

Dünyaca ünlü oyuncudan kahreden haber! Uykusunda hayatını kaybetti - Resim : 3

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜ

Shelley Duvall, 1977 yapımı 3 Women filmi ile Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştü. 1980'de Temel Reis'in filmi Popeye'da Robin Williams'ın canlandırdığı Temel Reis karakterinin karşısında Safinaz karakterini canlandırmıştı.

Dünyaca ünlü oyuncudan kahreden haber! Uykusunda hayatını kaybetti - Resim : 4

Cinnet ve Annie Hall gibi yapımlarda oynayan Duvall, bir süre sektöre ara vermişti. Usta sanatçı aranın ardından 2023 yılında vizyona giren The Forest Hills isimli yapım ile geri dönüş yapmıştı.

Dünyaca ünlü oyuncudan kahreden haber! Uykusunda hayatını kaybetti - Resim : 5