Dünyaca ünlü şarkıcılarla birlikte çalışmıştı! Ünlü müzisyen 78 yaşında hayatını kaybetti

Dünya genelinde birçok ünlü müzisyenle birlikte yaptığı çalışmalarla tanınan ünlü müzik sanatçısı, 78 yaşında yaşadığı evde hayatını kaybetti. Vefatı sanat camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu.

Dünyaca ünlü şarkıcılarla birlikte çalışmıştı! Ünlü müzisyen 78 yaşında hayatını kaybetti

John David “JD” Souther, Meksika'da yaşadığı evinde 78 yaşında hayatını kaybetti. John David, John David “JD” Souther, Eagles, James Taylor ve Linda Ronstadt gibi sanatçılarla yaptığı işbirlikleriyle tanınıyordu. 

GRUBA YÖN VEREN İSİMLERDENDİ 

Souther, Eagles’ın "Best of My Love" ve "New Kid in Town" gibi hit parçalarında önemli katkılarda bulunarak gruba yön veren isimlerden biri oldu. Aynı zamanda James Taylor, Bob Seger, Bonnie Raitt gibi birçok sanatçıyla da iş birliği yaptı ve solo kariyerinde de başarılı projelere imza attı. Yaklaşan bir turne için 24 Eylül'de Phoenix'te sahne almayı planlıyordu.

2013 yılında Şarkı Yazarları Onur Listesi'ne dahil edilen Souther, “Güney Kaliforniya soundunun baş mimarlarından biri ve bir nesil söz yazarına önemli bir etki bırakan bir isim” olarak tanımlandı. Glenn Frey’in 2016'daki ölümünden sonra yaptığı bir açıklamada, "Onun muhteşem şaka kapasitesi ve içindeki o parlak ritim, bu kayıp ve üzüntüde benimle birlikte," dedi.  

Dünyaca ünlü şarkıcılarla birlikte çalışmıştı! Ünlü müzisyen 78 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 1