Afrika, Asya ve Hawaii Adaları'nın bir kısmı ile Türkiye'de Akdeniz ve Ege kıyı şeridinde görülen, en hızlı kanat çırpan kelebek olarak bilinen ve Tüm dünyada ender olarak görülen hayvan, Giresun'da bir ağacın üzerinde görüldü.'Askeri kamuflaj desenli mekik kelebeği’ Giresun’da Orman İşletme Müdürlüğü'nün bahçesinde görüldü.
İLGİ ODAĞI OLDU
Giresun Orman Bölge Müdürlüğü personelinin görüntülediği, kanatları yeşil, kahverengi, pembe ve sarı renklerle bezeli mekik kelebeği ilgi odağı oldu.
GÖÇMEN BİR TÜR
Göçmen bir türdür, yaz aylarında özellikle Türkiye olmak üzere doğu ve güney Avrupa'nın bazı bölgelerine uçar, çok nadiren İngiltere de dahil olmak üzere batı Avrupa'ya ulaşır ve hatta İskoçya veya hatta Finlandiya kadar kuzeye ulaşabilir.
ÇİÇEKLERİN ÜZERİNDE DOLAŞIRLAR
Yetişkinler çok çeşitli çiçeklerin nektarıyla beslenirler. Petunya, yasemin ve hanımeli gibi hoş kokulu türlere karşı bir tercihleri vardır. Özellikle alacakaranlık zamanında aktiftirler ve gün batımından sonra çiçeklerin üzerinde dolaşırlar.
BİTKİLERİN ÇOĞUYLA BESLENİRLER
Tırtıllar çoğunlukla zakkum (Nerium oleander) yapraklarıyla beslenirler, tırtıllar bunlara karşı bağışıktır. Ayrıca Hindistan'da Adenium obesum, Tabernaemontana divaricata ve Alstonia scholaris gibi köpek otu ailesinin diğer bitkilerinin çoğuyla da beslenebilirler.
AÇMAMIŞ ÇİÇEKLERİ YERLER
Ayrıca geceleri Tabernaemontana divaricata'nın çiçek açmamış çiçeklerini yerler. Türün en nadir göçmen şahin güvelerinden biri olduğu İngiltere'de, bir larvanın periwinkle Vinca minor ile beslendiği keşfedildi.