Son zamanlarda dünyada görülmeye başlanan bir dizi olumsuz olay bize kıyametin yaklaştığını net bir şekilde anımsatıyor. Ve o gün gelip çattığında hepimiz teker teker öleceğiz. Bilime göre "Doğanın kıyameti" sırasında kıyametten kurtulacak 10 hayvanın hangisi olduğu liste halinde açıklandı. Biyologlar, bu on yaratığın, dünyanın sonu olaylarından sağ çıkabileceğine inanıyor.
ÜÇ GÖZLÜ (TRİOPLAR)
Genellikle kurbağa yavrusu veya dinozor karidesi olarak bilinen trioplar, dünyanın hemen her köşesinde bulunan küçük kabuklulardır. Kıyamet gibi hayatta kalmalarının anahtarı, oldukça sert küçük yumurtalarına dayanıyor. Biyologların kist olarak adlandırdıkları bu yumurtalar, doğmamış üçlüleri zarar görmekten koruyan dayanıklı bir dış iskelete sahiptir. Yumurtaların, ister çöl benzeri ortamlarda ister kutupların donması olsun, inanılmaz soğuk ve sıcakta hayatta kaldıkları gösterildi.
ALASKA AĞAÇ KURBAĞASI
Alaska ağaç kurbağası olarak bilinebilir, ancak sert küçük amfibiler aslında neredeyse tüm Kuzey Amerika'da yaşarlar. Alabama kadar güneyde ve Ortabatı ve Kuzeydoğu'nun tamamı boyunca görüldüler. Kurbağalar, Alaska'nın vahşi doğasının uzak köşelerinde yuvalarındalar. Aslında Alaska ağaç kurbağaları, hayatlarını Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde yaşayan tek amfibi türüdür. Bunu yapıyorlar çünkü muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi canlı canlı donmaya aylarca dayanabiliyorlar.
HİDRA
Hidralar deniz şakayıklarına benzer, ancak dünyanın her yerinde tatlı su göletlerinde, akarsularda ve nehirlerde yaşarlar. Sudan geçen yiyecek parçacıklarını yakalamak için uzun (vücut boyutlarına göre) kollarını kullanırlar. Bu nedenle, bu küçük sallanan uzuvlar, hayatta kalmaları için kritik öneme sahiptir.
KIRMIZI DÜZ KABUK BÖCEĞİ
Kuzey Amerika'nın vahşi doğasındaki ormanlarda ve ağaçlarla kaplı arazilerde yaşayan kırmızı yassı kabuk böceğinden bahsediyoruz. Bu böcekler inanılmaz derecede soğuğa ve hayal edilemeyecek kadar düşük sıcaklıklara dayanabilirler. Daha önce bahsedilen Alaska ağaç kurbağaları gibi, kırmızı yassı kabuk böcekleri de tamamen donmuş durumdayken aylarca hayatta kalabilirler.
MARİANA SALYANGOZU
Mariana salyangoz balığı, tüm dünyadaki bilinen en derin yeri yuva yapar. Ve bu nedenle, o kadar aşağıdan gelen inanılmaz basınca, güneş ışığı eksikliğine ve hayal edilemeyecek kadar soğuk su sıcaklıklarına dayanabilmesi mantıklı. Sadece bu şekilde olağanüstüler: Bilim adamları, Mariana salyangozunun Dünya'nın herhangi bir yerinde keşfedilen en derin yaşayan balık olduğunu söylüyor.
TİMSAH
Timsahlar, Florida'da yaşayan veya Florida'yı ziyaret eden herkes tarafından iyi bilinir. Amerikan türü, her türden mit, efsane, hikaye ve neden olabilecekleri kargaşa hakkında her yıl en az birkaç haberle kültürel bir dayanak noktasıdır. Çin timsahı, Amerikan timsahından biraz daha küçük ama aynı derecede agresif. Ve her iki timsah türü de sürekli değişen dünya için özellikle iyi donanımlıdır.
PLANARİA YASSI KURDU
Planaryalar, dünyanın hemen hemen tüm bölgelerinde yaşayan yaygın bir yassı kurt sınıfıdır. Son derece uyumludurlar ve hem tatlı suda hem de deniz suyunda gelişebilirler. Nehirlerde ve akarsularda da gayet iyiler - karada uzun süre hayatta kalsalar bile. En parlak renkli olanlar en yaygın olanlarıdır ve özellikle tropik bölgelerde bol miktarda bulunurlar. Ve bu listedeki diğer birkaç canlı gibi, düşünülemez olanı yapabilirler: İkiye bölündüklerinde, planarya yassı kurtları vücutlarını yenileyebilir ve tamamen yeni bir varlığa dönüşebilir.
UZUN BOYNUZLU BÖCEK
Bilim adamları tarafından bazen uzun boynuzlu at olarak bilinen uzun boynuzlu böcek, Güneydoğu Asya'da ve Pasifik Kıyılarının tropikal, volkanik bölgelerinde yaşar. Bu sıcak ve nemli ortamlarda bulunmaktan hoşlanırlar ve yüksek sıcaklıklara aldırış etmezler. 100°F (37,8°) gibi sıcak sıcaklıkları veya insanların sıcak sayacağı bir şeyi kastetmiyoruz.
ANTARKTİKA CAM SÜNGER
Antarktika denizlerinin derinliklerinde yaşıyor. Uygun bir şekilde Antarktika cam süngeri olarak adlandırılmıştır ve önüne çıkan hemen hemen her şeyde hayatta kalmak için gerekli araçlara sahiptir. Her sünger 15.000 yıl kadar yaşayabilir. Bu onları, hidralar ve diğer birkaç süper yaşlı varlığın yanı sıra, Dünya gezegeninin yüzündeki en uzun yaşayan yaratıklardan biri yapar. Buzlu, soğuk sularda yaşamak süngerlerin çok ama çok yavaş büyümesini sağlar. Bu büyüme, hayal edebileceğiniz en yavaş emeklemede yürüyen inanılmaz derecede yavaş bir yaşlanma sürecine dönüşür.
DEVE
Develer, dünyanın en zorlu ortamlarında hayatta kalmak ve gelişmek söz konusu olduğunda yaşayan en inanılmaz memelilerden biridir. Birincisi, büyük sıcaklık dalgalanmalarına dayanabilirler. Çöl develeri, 0°F'ye (-17,8°) kadar düşebilen donma noktasının altındaki sıcaklıklarda sorun çıkarmaz ve yükselen üç haneli sıcaklıklarda hiçbir sorun yaşamadan hayatta kalırlar. Aylarca yiyeceksiz kalabilirler, hörgüçlerinde besin depolayabilirler ve bir sonraki gerçek yemeklerini beklerken enerji tasarrufu yapmak için metabolizmalarını yavaşlatabilirler.