Dünyada sadece orada yaşıyordu. Vahşi doğada 2.500'den azı kaldı... O canlı ilk kez anne olurken yeni doğan yavru herkese umut oldu

Dünyada sadece Papua Yeni Gine'nin Huon Yarımadası'nda yaşayan canlı, nesli tükenmekte olan türlerden biri olarak koruma altında. Uzmanlara göre, doğada sadece 2500 tane kaldı. Ancak geçtiğimiz aylarda doğan, gelişimini tamamlaması için de annesinin kesesinde duran canlı, artık görülmeye başlandı. O canlı ilk kez anne olurken yeni doğan yavru herkese umut oldu.

Dünyada sadece Papua Yeni Gine'nin Huon Yarımadası'nda yaşayan canlı, nesli tükenmekte olan türlerden biri olarak koruma altında. Uzmanlara göre, doğada sadece 2500 tane kaldı. 

ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

Bu, yavrunun erken gelişiminde önemli bir dönüm noktasıdır, ancak çevresini tam olarak keşfetmeden önce birkaç hafta kesenin içinde kalacaktır. Dişi olan yavru 8 Ocak'ta doğdu ve bu tür için koruma çabalarına umut verici bir katkı sunuyor. Matschie'nin ağaç kanguruları yalnız yaratıklar olarak bilinir ve ağaçlar arasında yaşarlar, ancak vahşi doğada avlanma ve yaşam alanı tahribi gibi önemli tehditlerle karşı karşıyadırlar.

Dünyada sadece orada yaşıyordu. Vahşi doğada 2.500'den azı kaldı... O canlı ilk kez anne olurken yeni doğan yavru herkese umut oldu - Resim : 1

İLK KEZ ANNE OLDU

Zoo Miami'de, üç yaşındaki ilk kez anne olan Poppy, daha önce dört yavruya babalık yapmış olan 16 yaşındaki baba Banyon'un desteğiyle yavrularına bakıyor. Bu doğum, Zoo Miami'de doğan 10. yavruyu işaret ediyor. Doğumda jöle fasulyesine benzeyen ağaç kanguru yavruları, annelerinin kesesinde önemli bir gelişim süreci geçirirler. Orada, beslenme ve büyüme için bir meme ucuna tutunurlar. Genellikle ortaya çıkmaları ve halk tarafından görülebilmeleri aylar alır.

Dünyada sadece orada yaşıyordu. Vahşi doğada 2.500'den azı kaldı... O canlı ilk kez anne olurken yeni doğan yavru herkese umut oldu - Resim : 2

2500'DEN DAHA AZ

Zoo Miami, Papua Yeni Gine'deki Matschie ağaç kangurularının korunması çalışmalarına aktif olarak katılarak, azalan popülasyonlarını güçlendirmeyi amaçlayan uluslararası üreme programlarına katkıda bulunmuştur. Vahşi doğada bu hayvanlardan 2.500'den azı yaşamaktadır.