Küresel iklim sorununun geldiği nokta artık her insan tarafından biliniyor. Fakat insanların en büyük eleştirisi, hükümetlerin küresel iklim değişikliğine karşı yeteri kadar önlem almadığı yönünde.
Son olarak Birleşmiş Milletler tarafından Avrupa'daki hükümetlere gönderilen bir rapor herkesin dikkatini çekti.
Birleşmiş Milletler (BM) bilim adamları, 20 Mart Pazartesi günü hükümetlere sunduğu dört büyük değerlendirme raporunun sonuncusunda, dünyanın feci çevresel etkilere ve iklim çöküşüne yol açacak bir "iklim saatli bombayı" etkisiz hale getirmek için hemen harekete geçmesi gerektiğini söylediler.
Hükümetler, yıllık emisyonları 2025 yılına kadar azaltmaya başlamak ve 2030 yılına kadar yarıya indirmek için, insan kaynaklı iklim değişikliğine en büyük katkı sağlayan bir sera gazı olan küresel karbondioksit emisyonlarında "hızlı, derin ve acil" kesintiler yapmalı.
BM'nin Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) nihai özet raporu IPCC, sıcaklık değişikliklerinin endüstri öncesi sıcaklıkların 2,7 derece Fahrenheit (1,5 santigrat derece) üzerindeki tehlikeli eşiğinde veya altında kalması gerekiyorsa, bu karbondioksit kesintilerinin küresel olarak ve tüm endüstrilerde yapılması gerektiğini söylüyor.
Bilim adamları, bu 1,5 C eşiğini geçmenin, Grönland ve Batı Antarktika buz tabakalarının çoğunun tamamen çökmesi gibi geri dönüşü olmayan iklim bozulmalarını açığa çıkarabilecek devrilme noktalarıyla karşılaşma risklerini büyük ölçüde artırdığı konusunda uyardılar; aşırı ısı dalgaları; şiddetli kuraklıklar; su stresi...