Bir uzmana göre, yaygın zehirlere dirençli büyük fareler Birleşik Krallık'taki evleri işgal ediyor. Atıklardan beslenen farelerin, çöpte buldukları yiyeceklerle inanılmaz güçlü ve büyük hale geldikleri belirlendi. Farelerin, fare zehirlerine karşı da çok daha dirençli olduğu açıklandı.
ATIK SEBEBİYLE GÜÇLENİYORLAR
“Ülkede daha fazla insan var, bu da farelerin artmasına neden olacak. Daha fazla atık var, bu yüzden fareler için daha fazla yiyecek var. Bu bir kısır döngü.” Star'ın haberine göre, fareler de şişmanlıyor, çünkü yediğimiz cipsler ve mikrodalgada pişirilen yemekler çok yağlı. Mark şunları ekledi: "İnsanlar bahçelerinde oturup güvercinleri besleyecekler."
KUŞ YEMLERİNİ BİLE YİYORLAR
"Sıçanlar, farelerle beslenen tilkileri de çeken kuş yemi ile beslenmek için geliyor." Rentokil, kahverengi fare belirtilerinin, pirinç tanesi gibi konik, iğ şeklindeki koyu kahverengi dışkıları, kemirme izlerini ve parçalanmış çatı yalıtımını ve yuva yapmak için kullanılan kartonu içerdiğini söyledi.
BORU VE KABLO BOŞLUKLARINA KADAR GİRİYORLAR
Sıçanlar yuvaların yanı sıra çatı katlarında, çatı katlarında, saçak altlarında ve hatta boşluklu duvarlarda yuva yaparlar. İnsanlara çatı katlarını ve tavan aralarını herhangi bir fare belirtisi için kontrol etmeleri ve ayrıca ocak, çamaşır makinesi gibi cihazların arkasına veya mülkünüze dışarıdan boru veya kabloların girdiği boşluklara bakmaları tavsiye ediliyor.
HER YER KONTROL EDİLMELİ
Evlerin dışında, kemirme ve barakaların yanı sıra garajlar, kompost kutuları, bitki örtüsü ve kanalizasyon gibi herhangi bir işaret olup olmadığını zemin kaplamasının altında veya kenarlarında kontrol etmeliyiz. PestUK'un web sitesi, mevcut sıcak hava dalgasının, yiyeceklerinden nem almadıkları için su aradıkları için farelerin daha görünür olduğunu göreceğini söyledi.
YILDA TEK BAŞINA 60 YAVRU DOĞURUYORLAR
Farelerden kurtulmak için uzmanlar, genellikle farelerin ölmeden önce birkaç kez beslenmesini gerektiren zehirli yem kullanır. Sıçanların yeni nesnelerden şüphelenmeleri nedeniyle yemle beslenmeye başlaması yedi gün kadar sürer. Dişi bir sıçan iki yıl yaşar ve tek başına yılda 60 kadar yavru doğurabilir.