Dünya genelinde yaşayan 7 milyar insanın belki de en kesin ortak özelliği, hepsinin bir gün ölecek olması.
Doğal olarak, bu kaçınılmazlık, çoğumuzun ölümsüz bir hayat hayal etmesine, yüzlerce yıl daha hayatta kalabileceğine dair hayaller kurmasına neden oldu.
Biz insanlar, sınırlı yaşam süremizin zincirlerinden henüz kurtulmamış olsak da, doğal dünyada görünüşte doğanın kanunlarını çiğneyen ve ölümün kaçınılmazlığına meydan okuyan birçok hayvan var.
Aksolotl, hidra, denizanası ve daha fazlasını içeren bu hayvanlar ve yaşamlarını uzatmak için kullandıkları mekanizmalar, bir gün hayatımızı daha da uzatmamıza yardımcı olabilir.
Felsefe profesörü John K. Davis, "Ya yaşlanmayan ya da tespit edemediğimiz kadar yavaş yaşlanan birçok organizma var: kaya balığı, ıstakoz, mersin balığı, mikroskobik hidra ve bazı köpekbalıkları," ve Fullerton, California Eyalet Üniversitesi'nde biyoetik, Newsweek'e "20.000 yıldan daha eski mercan kolonileri var. Bakteriler yaşlanmaz; sadece bölünürler ve yavruları süresiz olarak yeniden bölünür" dedi.
İnsanlar , her ikisi de hücre onarımının gecikmesine ve vücudun ve sistemlerinin yaşlanmasına katkıda bulunan, kromozomlarımızın yavaş bozunması ve vücuttaki kök hücrelerin tükenmesi dahil olmak üzere , yaşlanma adı verilen bir süreç olan faktörlerin bir kombinasyonu nedeniyle yaşlanır . Bu nedenle, kısa insan ömürlerimizin yerini almak için, bu sorunların ortaya çıkmasını engellemenin bir yolunu bulmamız gerekecek.