Dünya'nın hiçbir yerinde yok, sadece Niğde'de yaşıyorlar. Eşsiz bölgeye sadece bir köyden ulaşım sağlanıyor

Dünya'nın hiçbir yerinde yok, sadece Niğde'de yaşıyorlar. Niğde sınırları içerisinde yer alan Karagöl ve Çini Göl bölgesi, barındırdığı endemik hayvan ve bitki türleri hayran bırakıyor. Eşsiz bölgeye sadece bir köyden ulaşım sağlanıyor.

Dünyada sadece Niğde'de Bolkar Dağları'ndaki Karagöl, Çini Göl ve Eğrigöl'de yaşayan ve Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınan Toros kurbağası (Rana Holtzi), 3 bin rakımlı göllerde yaşamını sürdürüyor.

Dünya'nın hiçbir yerinde yok, sadece Niğde'de yaşıyorlar. Eşsiz bölgeye sadece bir köyden ulaşım sağlanıyor - Resim : 1

BİRÇOK ENDEMİK BİTKİ TÜRÜNÜ BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yer alan Bolkar Dağları'nın yaklaşık 2 bin 650 metre yüksekliğinde bulunan Karagöl ve Çini Göl öte yandan birçok endemik bitki türünü de bünyesinde barındırıyor.

Dünya'nın hiçbir yerinde yok, sadece Niğde'de yaşıyorlar. Eşsiz bölgeye sadece bir köyden ulaşım sağlanıyor - Resim : 2

YAKLAŞIK 20 GÜN YAŞIYOR

Bölgede yılın belli dönemlerinde açan ve halk arasında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak da bilinen yaklaşık 20 gün yaşayabilen ters laleler, doğaseverler ve fotoğraf sanatçıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Koruma altına alınan çiçeği koparan veya zarar verenlere ise para cezası kesiliyor.

Dünya'nın hiçbir yerinde yok, sadece Niğde'de yaşıyorlar. Eşsiz bölgeye sadece bir köyden ulaşım sağlanıyor - Resim : 3

O KÖYDEN ULAŞIM SAĞLANIYOR

Yeşil bitki örtüsü, endemik bitki ve hayvan türleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir doğa manzarası sunan bölgeye Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünden ulaşım sağlanıyor.

Dünya'nın hiçbir yerinde yok, sadece Niğde'de yaşıyorlar. Eşsiz bölgeye sadece bir köyden ulaşım sağlanıyor - Resim : 4