Bu Hint kobrası, Mangaluru'da bir yerde mahsur kalarak iki gün boyunca hareketsiz kaldı. Bir kurtarıcı olan Yılan Kiran, bir yuvada yaralı kobrayı fark etti ve müdahale etmeye karar verdi.
SERT BİR KİTLEYE RASTLANDI
Yılanı dikkatlice aldı ve tıbbi müdahale için Dr. Yashaswi'nin kliniğine getirdi. Yapılan incelemede yılanın kuyruk bölgesinde sert bir kitleye rastlandı.
YABANCI CİSİM DOĞRULANDI
Radyografi bağırsakta yabancı cisim olduğunu doğruladı. Doktorlar, görüntüleme de dahil olmak üzere çeşitli testler yaptıktan sonra kobranın plastik bir kutu yuttuğunu belirledi.
İÇİNDE PLASTİK KUTU VARDI
Geçtiğimiz günlerde, sedasyon altında kobra, plastik kutuyu çıkarmak için ameliyat edildi. Veteriner hekimler, herkesi rahatlatacak şekilde yabancı cismi başarıyla çıkardı.
İÇİNDE YUMURTA KABUKLARI BULUNDU
Kutunun kireç taşı tozu ve betel yapraklarını depolamak için kullanıldığı ortaya çıktı. İlginç bir şekilde yılanın içinde yumurta kabukları da bulundu. Ameliyatın ardından kobra, iyileşmesini sağlamak için 15 gün ameliyat sonrası bakım aldı.
GEREKLİ BAKIM YAPILDI
Son olarak, gerekli bakım ve rehabilitasyonun ardından kobra, başarılı bir kurtarma ve rehabilitasyon çalışması olarak orijinal konumuna geri bırakıldı.
EN UZUN ZEHİRLİ YILAN
Kral kobralar dünyanın en uzun zehirli yılanıdır. Uzunluğu ortalama 3.5-4 metreye gelebilir ancak 5.5-6 metreye gelenler olmuştur. Ağırlığı da 9 kilograma kadar çıkabilir. Bu tür Güneydoğu Asya'dan Hindistan'a kadar çok geniş bir yaşam alanına sahiptir. Ayrıca doğada farklı renk ve desenlerde Kral Kobralar vardır.
AYLARCA AVLANMADAN YAŞAYABİLİR
Kral kobranın diyetinin büyük çoğunluğunu diğer yılanlar oluşturur. Diyet, piton gibi zehirli olmayan yılanları ve kraitler ve Hint kobralarının da dahil olduğu zehirli yılanları kapsar. Yiyeceğin seyrek olduğu zamanlarda kral kobralar, kertenkeleler, kuşlar ve kemirgenler gibi küçük omurgalılarla beslenebilir. Metabolizmalarının yavaşlığından dolayı kral kobralar büyük bir yemekten sonra aylarca avlanmadan yaşayabilir