Dünyaya doğru hızla geliyor, tarih verildi. 2 ay bizimle kalacak

Dünya’nın Ay’dan sonra yeni bir uydusu daha olacak... 29 eylülden İtibaren 2 ay boyunca bir asteroit, dünyanın yörüngesine girecek. Adı bile Mini ay... Peki mini ay dünyayı etkileyecek mi? Astrofizikçi Umut Yıldız, bu asteroitin gözle görülmeyecek kadar küçük olduğunu söyledi.

Dünyaya doğru hızla geliyor, tarih verildi. 2 ay bizimle kalacak

Dünyaya doğru gelen yeni bir asteorit önümüzdeki günlerde yörüngeye girecek. Konu hakkında Astrofizik uzmanı bilim insanı Umut Yıldız, tv100'e açıklamalarda bulundu. 

Yıldız, "58 Bu ayın sonunda bir asteroit dünyanın çekim alanına giriyor ve iki ay boyunca dünyanın çekim alanında kalarak bize sanki küçük bir uydumuz daha olmuş hissi verecek Sonrasında dünyadan ayrılacak" ifadelerini kullandı. 

"KORKMALI MIYIZ?"

Umut Yıldız, "Aslında korkulacak herhangi bir şey yok. 29 Eylül ile 25 Kasım arasında bu dolanma gerçekleşecek. Bunun farklı bir özelliği var. Neredeyse dünyaya da tam bir tur atıp yeniden gidecek" dedi. 

YENİDEN ZİYARET EDECEK

Söz konusu asteoridin daha sonra yeniden ziyaretlerde bulunacağını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu asteroit aslında 2003'te yeniden bizi ziyaret etmişti. O sırada yaklaşık olarak 8.5 milyon kilometre uzaklıktaydı. 2025 ve 2055'de yeniden geçişler yapacak. 9 Ocak 2025'te  aslında bu zaman dünyayı en yakın zamanlarından bir tanesini yaşayacak."