Dünyaya ölüm uykusu uyarısı... Bu tarihten itibaren gece yatarken dikkat edin. Yatan bir daha kalkamayabilir
Küresel iklim değişikliğinin devam etmesi ve sıcaklıkların artmasıyla bakteriler daha tehlikeli bir hal alıyor. Kirli yatak takımları, klozet kapakları ve evcil hayvan mama kaplarından bulaşan bakteriler insanları öldürebilir. "Ölüm uykusu" olarak adlandırılan uykuda yastık kılıfları da tehlike içeren maddeler arasında yer alıyor.
Uzmanlar buzulların erimesiyle birlikte yeni virüsler ortaya çıkacağını ve küresel iklim dengesinin bozulmasıyla birlikte de bakterilerin daha tehlikeli boyutlara ulaşacağını düşünüyor. Durum böyle olunca hastalıklar hakkında da insanlara yönelik uyarılar yapılmaya devam ediliyor.
İnsanlara son yapılan uyarı ise "Ölüm uykusu" uyarısı oldu. Ölüm uykusu uyarısı kapsamında dünyaya yönelik şu önemli bilgiler verildi.
Yapılan yeni bir araştırmaya göre çarşaflar ve yastık kılıfları aslında bakterilerle iç içe geçmiş olabilir .
Çalışma bulgularına göre, yıkanmamış yatak takımları sadece bir hafta sonra klozet kapaklarından bile daha fazla bakteri içerebilir.
DÖRT HAFTA BOYUNCA YIKAMADAN YATTILAR
Çalışma sırasında, gönüllüler kendi çarşaflarını dört haftalık bir süre boyunca yıkamadan yattılar.
Şirket ayrıca bir yaşından küçük ila 7 yaşındaki şiltelerden bakteri örnekleri aldı.
Sadece bir hafta sonra, örneklenen yastık kılıflarının inç karesi başına en az üç milyon koloni oluşturan birim (CFU) vardı – bir klozet kapağından 17.442 kat daha fazla bakteri (172 CFU).
Dört hafta sonra, CFU sayısı 11.96 milyona sıçradı, bu da bir evcil hayvan mama kabının içerdiğinden (306.000 CFU) 39 kat daha fazla bakteri demektir.