Elon Musk'ın İngiltere yorumuna Başbakan'dan yanıt

İngiltere'yi sarsan aşırı sağcı ayaklanmalar Elon Musk'ın da gündemine girdi. SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ı sosyal medya üzerinden eleştirdi.

Elon Musk'ın İngiltere yorumuna Başbakan'dan yanıt

İngiltere'nin kuzeybatısında yer alan Southport kasabasında bir dans kursunda üç kızın ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bir bıçaklı saldırı sonrası ülkede aşırı sağ yanlısı şiddet olayları tırmanarak devam ediyor.

''İÇ SAVAŞ KAÇINILMAZ''

Birleşik Krallık'ı sarsan olaylar, sosyal medya platformu 'X'in sahibi Elon Musk'ın da radarına girdi. Sahip olduğu X'te dezenformasyonu engellemeyerek ayaklanmaları büyüttüğü eleştirileriyle karşı karşıya kalan teknoloji milyarderi, Birleşik Krallık'ta çekilmiş bir videonun yer aldığı paylaşımı bu sosyal medya platformunda yorumladı. Musk,  İngiltere'deki protestolar için "İç savaş kaçınılmaz" yorumunu paylaştı.

BAŞBAKAN'DAN MUSK'A YANIT GECİKMEDi

Protestolarla ilgili yorum yapan Elon Musk'a İngiltere Başbakanı Keir Starmer'dan yanıt geldi.

İngiltere Başbakanı'nın sözcüsü, "Bu tür yorumlar yanlış. Ülkede gördüğümüz şey örgütlü ve şiddet içeren haydutluk ve bunların sokaklarımızda ve internette yeri yok" dedi. Sözcü, göçmen karşıtı aşırı sağcıların öncülük ettiği protestoların İngilizleri temsil etmediğini belirterek "Başbakanımız Musk'ın bu görüşlerini paylaşmıyor" ifadelerini kullandı.

İngiliz hükümetinin, son olaylarla ilgili suç teşkil eden içeriklerin kaldırılması için sosyal medya şirketleriyle görüşmeler yürüttüğü de kaydedildi.