EMİNE ERDOĞAN NATO LİDERLERİNİN EŞLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için bulunduğu Washington’da, Amerikan Başkanı Joe Biden’ın eşi tarafından düzenlenen resepsiyona katıldı. Toplantıya katılan diğer lider eşleriyle eğitim, kültür gibi konularda bilgi alışverişinde bulundu.

EMİNE ERDOĞAN NATO LİDERLERİNİN EŞLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Dünyanın gözü, Amerika Birleşik Devletleri’ndeydi.

Başkent Washington, NATO’nun 75. yılı kapsamında liderleri ağırladı. Kritik görüşmeler birbirini izlerken, devlet başkanı eşleri de ev sahibi Jill Biden’ın düzenlediği resepsiyonda buluştu. “First Lady”ler Ulusal Amerikan Tarihi Müzesi’nde bir araya geldi. Emine Erdoğan, toplantıya al bayrağı anımsatan kırmızı-beyaz bir kıyafet ile katıldı.

 Amerikan Başkanı Joe Biden’ın eşi, konuklarını girişte tek tek karşıladı. Davetliler, “Entertainment Nation” başlıklı sergiyi gezdi. Erdoğan, resepsiyona katılan diğer lider eşleriyle de sohbet etti. Çevre, kültür, eğitim gibi konularda fikir alışverişinde bulundu. Serginin ardından toplu fotoğraf çekildi.

Davet sonunda lider eşleri, ev sahipliği için Biden’a teşekkür etti. Emine Erdoğan, organizasyona ait kareleri sosyal medya hesabından paylaştı. Bu tür zirvelerin ülkeler arasındaki bağları güçlendirmek ve ortak değerleri pekiştirmek için önemli olduğunu söyledi.