Ender kelebek Manisa'da görüntülendi

Makro çekim yapmak için Manisa'nın doğasını seçen doğa fotoğrafçıları Manisa'nın eşsiz doğasının içinde Afrika’nın göçmen türü olarak bilinen ender tür Sultan Kelebeği ile karşılaştı. Ender ve özel canlıyı hemen kayda alan fotoğrafçılar bu canlının Manisa kırsalında olmasının oldukça ender olduğunu ifade etti.

Ender kelebek Manisa'da görüntülendi

Makro çekim yapmak için Manisa'nın doğasını tercih eden doğa fotoğrafçıları Manisa'nın kırsal bölgelerinde karşılaştıkları  Sultan Kelebeği ile şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ana vatanı  Afrika olan ve oldukça ender türler arasında yer alan canlıyı hemen kayda aldılar. 

ANA VATANI AFRİKA

Genellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında görülen Sultan kelebeği, doğa fotoğrafçıları Hüseyin Canpolat, Erdem Arif Yiğit ve Erol Atsızatar tarafından Manisa’da kayda alındı. Doğa fotoğrafçısı Hüseyin Canpolat, Afrika’nın göçmen türü olan Sultan Kelebeğinin diğer ismiyle Danaus Chrysippus’un, Manisa kırsalında görülmesinin şaşırtıcı olduğunu belirterek, “Manisa yaşam alanı olmamasına rağmen türün arazi taramasında karşımıza çıkması bizi oldukça heyecanlandırdı. Manisa kaydını da ilk kez biz gerçekleştirmiş olduk” dedi.

 

Ender kelebek Manisa'da görüntülendi - Resim : 1