Enkaz şehri Gazze: Taş üstünde taş kalmadı

İsrail ordusu, Gazze’nin orta kesimlerinde bulunan Tel El Hava kentinden büyük bir yıkım bırakarak çekildi. Gazze’deki sivil savunma ekipleri, enkazlardan 65 kişinin cesedini çıkardı. Günlerce ulaşılamayan yaralılar ise hastaneye kaldırıldı.

Enkaz şehri Gazze: Taş üstünde taş kalmadı

Taş Üstünde Taş Kalmadı

Görüntüler, Gazze’nin orta kesimlerinde yer alan Tel El Hava kentinden. İşgal ordusu bölgeden çekilmiş olsa da geriye tam anlamıyla enkaz bırakmış durumda. Kentte ayakta kalan bir tek bina dahi bulunmuyor. Günler sonra Tel El Hawa’ya dönen Filistinliler, enkaz ve sokaklarda cesetlerle karşılaştı. Görevliler sokak ve enkazlardan cesetleri topladı.

Filistinli bir anne, İsrail ordusunun bölgeden çekilmesinin ardından Tel El Hawa’ya geldi. Savaşta oğlunu kaybeden annenin ilk yaptığı şey, evladının mezarına koşmak oldu. Ancak İsrail tüm mezarları da tahrip etmişti. Filistinli kadın, toprak yığınlarının arasında oğlunun mezarını böyle aradı.

Bir diğer Filistinli kadın ise enkazda günlerce kaldı. Sivil savunma ekipleri tarafından kurtarıldıktan sonra hastanede tedavi altına alındı.

Şucaiye’nin durumu da diğer yerlerden farklı değildi. Kent sakinleri yıkıntılar arasında evlerini bulmaya çalıştı. Han Yunus’ta ise namazlar, yıkılan caminin enkazında kılınıyor. Han Yunus’ta bir Filistinli, İsrail bombardımanında yıkılan evini terk etmemekte kararlı.