Erdoğan ÖTV indirimini duyurmuştu! Panik satışları başladı, ilan sayıları arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde ticari araçlar için Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) indirim yapıldığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından dikkatlerin ÖTV indirimine çevrilmesi hafif ticari araç yatırımcılarında panik satışlarına neden oldu. Geçtiğimiz günden bu yana satış sitesi ilanlarında artış görüldü.

Erdoğan ÖTV indirimini duyurmuştu! Panik satışları başladı, ilan sayıları arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ticari araçlar için uygulanan ÖTV indirimi sonrasında araç piyasasında fiyatların dengelenmesi beklenirken, özellikle hafif ticari araçlara yatırım yapanlar paniğe kapıldı. Milyonlarca kişi ÖTV indirimini beklerken, yatırımcılar ise araçlarını satma telaşına düştü.

PANİK SATIŞLARI BAŞLADI

Uzman isimler defalarca uyarıda bulunarak, “Araba yatırım değil ihtiyaç” demişlerdi. Ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi sonrasında araç yatırımcıları panik satışlarına yöneldi ve ellerindeki araçları elden çıkarma telaşına kapıldılar. Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin taksi bulunurken ÖTV indirimi sonrasında pek çok taksici, aracını yenilemeyi planlıyor. İkinci el araç piyasasındaki balonun sönmesi beklenirken hafif ticari araçlara yatırım yapanlar da var.

İLANLARDA ARTIŞ YAŞANDI

Show Haber’in haberine göre, taksici esnafı %45’lik ÖTV muafiyetinin heyecanını yaşarken özellikle panelvan yatırımcısı panik satışlara başladı. ÖTV düştükten sonra panelvanlarda %15’lik bir indirim sağlanacak. Son günlerde ilan sayfalarında ticari araç ilanlarında artış yaşandığı görülmekte. Hafif ticari araçlara yatırım yapmış olanların ellerindeki tek koz bayilerde sıfır aracın olmamasıdır. Ancak, ÖTV indirimlerinin piyasaya etkisinin hissedilmesi için sıfır araç sıkıntısının ortadan kalkması gerekiyor. Bu nedenle, kısa vadede fiyatlarda bir dengeleme beklenmiyor.