ERDOĞAN - PUTİN ZİRVESİ: İKİ LİDER ASTANA'DAKİ ZİRVE ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin ile Kazakistan’da Şangay İşbirliği Örgütü zirvesi için bir araya geldi. Görüşme sırasında Erdoğan, “Sınırlarımızın hemen ötesinde bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde bir mesaj verdi. Ayrıca Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için arabuluculuk teklifinde bulundu. İki lider arasında yeni bir İstanbul zirvesi sinyalleri de verildi.

ERDOĞAN - PUTİN ZİRVESİ: İKİ LİDER ASTANA'DAKİ ZİRVE ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİ

Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmede Türkiye-Rusya ticaret hacmi ve Akkuyu Nükleer Santrali gibi konuları da ele aldı. Ayrıca Putin’i Türkiye’ye davet etti. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü ve basına kapalı olarak gerçekleşti. İki ülke ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail’in Filistin saldırıları, Suriye’deki çözüm arayışları ve terörle mücadele konuları masaya yatırıldı.

 Erdoğan, görüşmede Suriye iç savaşı ve bölgedeki istikrarsızlığın sonlandırılması gerekliliğini vurgulayarak Türkiye’nin çözüm için işbirliğine hazır olduğunu belirtti. Terörle mücadele konusunu da önemli bir gündem maddesi olarak ele aldı ve “Sınırlarımızın hemen ötesinde bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.