Erdoğan: Trump'a suikast girişimini şiddetle kınıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimini kınadı. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye’nin dost ve müttefik Amerikan halkının yanında olduğunu söyledi.

Erdoğan: Trump'a suikast girişimini şiddetle kınıyorum

Amerika Birleşik Devletleri, Pensilvanya’da yankılanan silah sesleri ile sarsıldı. Hedefte, eski başkan ve Cumhuriyetçilerin mevcut başkan adayı Donald Trump vardı. Suikast girişiminde silahla kulağından yaralandı Trump. Dünyayı şoke eden girişim, Türkiye’nin de tepkisi ile karşılaştı.

 “ABD’nin 45’inci başkanı ve başkan adayı sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, saldırıyı kınadı. Trump’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı, ülkedeki seçimlere ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmanın önemine işaret etti. “Faillerin ve azmettiricilerin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum” dedi. Mesajında, Türkiye’nin dost ve müttefik Amerikan halkının yanında olduğunu vurguladı.