Erdoğan'dan ABD'de kritik görüşmeler! İsrail'in kirli planını tek tek açıkladı

BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde kritik görüşmelerine devam ediyor. Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan'ı kabul etti. Khan'a İsrail'in soykırım suçu işlediğini belirten Erdoğan, ayrıca İsrail'in katliamlarına yenilerini ekleme planı yaptığını söyledi. Erdoğan ayrıca Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah'ı ve İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ı da kabul etti.

Erdoğan'dan ABD'de kritik görüşmeler! İsrail'in kirli planını tek tek açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde programlarına devam ediyor. Erdoğan, New York'taki temaslarını ve görüşmelerini Türkevi'nde yapıyor.

Erdoğan, görüşmeleri kapsamında Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan’ı kabul etti.

"İSRAİL KATLİAMLARINA YENİLERİNİ EKLEME PLANI YAPIYOR"

Erdoğan görüşmede İsrail’in Gazze’de bir soykırıma imza attığını, Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekten çekinmediğini, kendilerini durduracak bir güç olmadığı yanılgısıyla pervasız bir biçimde katliamlarına yenilerini eklemek için planlar yaptıklarını ifade etti.

Erdoğan'dan ABD'de kritik görüşmeler! İsrail'in kirli planını tek tek açıkladı - Resim : 1

Erdoğan ayrıca İsrail’in işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini, uluslararası hukuka olan güveni korumak için İsrail’e yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesinde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu, Türkiye’nin soykırım suçunun somut kanıtlarla tespiti için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini belirtti.

KUVEYT VELİAHT PRENSİ ŞEYH AL-SABAH'I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah'ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Al-Sabah'ı kabulü basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan'dan ABD'de kritik görüşmeler! İsrail'in kirli planını tek tek açıkladı - Resim : 2

ERDOĞAN İRAN CUMHURBAŞKANI PEZEŞKİYAN İLE GÖRÜŞTÜ

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek üzere Türkevi'ne geldi.

Erdoğan'dan ABD'de kritik görüşmeler! İsrail'in kirli planını tek tek açıkladı - Resim : 3

Pezeşkiyan'ı girişte MİT Müsteşarı İbrahim Kalın karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Pezeşkiyan ile görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

 Erdoğan'dan ABD'de kritik görüşmeler! İsrail'in kirli planını tek tek açıkladı - Resim : 4