Erdoğan'dan Esad'a yeni davet: "Kırgınlığı aşıp yeni bir süreci başlatmak istiyoruz"

“Esad’a çağrımı yaptım; dargınlığı, kırgınlığı aşarak yeni bir süreci başlatmak istiyoruz.” Bu açıklamayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi’nin ardından yaptı. Erdoğan, YPG-PKK’ya destek veren ABD’nin başkentinden terörle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. İsim vermeden müttefiklere seslendi ve “Bazı müttefiklerin terör örgütleriyle kurduğu çarpık ilişkiyi kabul edemeyiz” dedi.

Erdoğan'dan Esad'a yeni davet: "Kırgınlığı aşıp yeni bir süreci başlatmak istiyoruz"

Suriye liderine iki hafta önce yaptığı çağrıyı bu kez okyanus ötesinden, PKK-YPG’ye açık destek veren ABD topraklarından yaptı. Yeni bir süreç mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO-Ukayna Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi. Gündeminde Suriye ile yakınlaşma vardı. Bir kez daha Suriye Devlet Başkanı Esad’a seslendi. Türkiye, Suriye’nin bütünlüğünü savunuyor ve bunu her fırsatta dile getiriyor. YPG-PKK ise ABD’nin desteği ile Suriye’yi bölmeyi hedefliyor. Bu destek de Erdoğan’ın gündemindeydi.

İsim vermeden bir kez daha ABD’ye YPG-PKK tepkisini gösterdi. Türkiye, başta YPG-PKK, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere terör örgütlerine karşı hem içeride hem de sınır ötesinde kararlı mücadelesini sürdürüyor.

NATO müttefiklerine seslenen Erdoğan, teröre karşı mücadelede dayanışma istedi.