Erdoğan'ın teğmen çıkışına Özel'den tepki: Vazgeçin

Yeni mezun teğmenlerin kılıç çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yeminini yapmaları, siyaset gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstismarcılar, bu kılıçları kime çekiyorsunuz?" diye konuşması üzerine CHP lideri Özel de Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum." diyerek "Vazgeçin" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın teğmen çıkışına Özel'den tepki: Vazgeçin

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrasında teğmenlerin kılıç çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atmasının yankıları sürüyor.

ERDOĞAN: SÜRATLE TEMİZLENMESİ İÇİN ADIMLARIMIZI ATIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili bugün ilk kez konuştu. 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İstismarcılar, bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bu oyuna nasıl gelindi? Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz." ifadelerini kullandı. 

ÖZEL'DEN TEPKİ: VAZGEÇİN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın konuşması sonrası bir açıklamada bulundu. Erdoğan'a tepki gösteren Özel, "Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Özel'in sosyal medya üzerindne yaptığı paylaşımı şu şekilde:

"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin."

Erdoğan'ın teğmen çıkışına Özel'den tepki: Vazgeçin - Resim : 1