Eren Erdem tv100'e konuştu! Neden istifa etti?

Bugün istifa ettiğini duyuran CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, tv100'de yayınlanan Başak Şengül ile Doğru Yorum'da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdem, "Ben bu parti için hapis yatmış bir kişi olarak hiç haketmediğim şekilde, partime zarar verecek hiçbir eylem yapmadığım halde disipline sevk edilmem sebebiyle istifa kararı aldım." ifadelerini kullandı.

Hukukçu Ruşen Gültekin, Haber 7 Yazarı Ferhat Murat, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi- ASAM Başkanı Dr. Eray Güçlüer ve Gazeteci-Yazar Gürbüz Evren, tv100'de yayınlanan Başak Şengül ile Doğru Yorum programının konuğu oldu.

CHP yönetimi tarafından disipline sevk edilerek, bugün partisinden istifa ettiğini duyuran CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, tv100'e özel açıklamalarda bulundu.

Eren Erdem'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"PARTİMİN TÜZEL KİŞİLİĞİNİ HİÇBİR ZAMAN HEDEF ALMAM"

"Sayın Özgür Özel’in ‘Artık seçim başlamıştır herkes eleştirilerini saklı tutsun’ dediği tarihe kadar düşüncelerimi açıkladım. Özgür Özel’in bu açıklaması üzerine eleştirilerimi saklı tuttum. Bu eleştirilerimi yaptığımda benim açıklamamda da ifade ettiğim gibi bir belediye bürokratı tarafından desteklendiğini düşündüğüm birtakım hesaplar şahsımı hedef almaya başladılar ben de buna tepki gösterdim.

"PARTİ DİSİPLİNİNE SEVKİM SİYASİ BİR KARARDIR"

Parti disiplini dediğimiz süreç partiye karşı işlenen suçlarla alakalıdır. Benim bu paylaşımımı siz okudunuz, velev ki Murat Ongun’u ağır eleştirmiş olsam dahi bu partiye karşı işlenmiş bir suç değildir. Dolayısıyla benim parti disiplinine sevkim teknik olarak doğru değildir.

"BİR BELEDİYE BÜROKRATI PARTİYİ ELE GEÇİRDİ"

Benim televizyonlara çıkıp düşüncelerimi ifade etmemem için kulis yapıldığını öğrendim. Bunları bana gazetecilik mesleği icra eden arkadaşlarım anlatıyor. Ben bu parti için hapis yatmış bir kişi olarak hiç haketmediğim şekilde, partime zarar verecek hiçbir eylem yapmadığım halde disipline sevk edilmem sebebiyle istifa kararı aldım.

"İMAMOĞLU DA PARTİ ÖRGÜTLERİ ÜZERİNDE ÇOK TESİRLİDİR"

Ben bugün siyaseten belediye başkanlarının parti örgütleri üzerinde çok tesirli olduğu kanaatindeyim. İBB Başkanı da bu noktadadır."