Ergin Ataman tv100'e konuştu: Ailem Yunanistan'a vize alamıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos BC Başantrenörü Ergin Ataman, tv100'de Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programında yaptığı açıklamada vize sorununa değinerek, "Vize problemi o kadar çok dokunuyor ki bana. Ailem Yunanistan’a gelemiyor. Onlarca mektup yazıyorsun. Ben Ergin Ataman’ım ya, ona rağmen vize için sıraya giriyorlar, bekliyorlar, ret yiyorlar. Bunun bir kıstasını yapmak bu kadar mı zor?" ifadelerini kullandı.

A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos BC Başantrenörü, Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programına konuk oldu. 

Ergin Ataman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"O KULÜBÜN BUNU YAPABİLECEK GÜCÜ VARSA BEN ÇEKİNMİYORUM"
Bir anlaşmayı kabul ederken o kulübün bunu yapabilecek kulüp gücü var mı bu benim için çok önemli. O kültür ve güç varsa sonrasında ben çekinmiyorum.

"YUNANİSTANLILAR BİZİ GÖNÜLDEN SEVİYOR VE TAKDİR EDİYORLAR"
Işık'ın "Siz nasıl bir Yunanistan’la karşılaştınız gittiğinizde?" sorusu üzerine Ataman "Bir kere hem yakınlar hem de gerçekten bizi gönülden seviyorlar ve takdir ediyorlar. Onlar bizim Türk olmamızdan gurur duyuyorlar bir takdir var." cevabını verdi. 

"MİÇOTAKİS BENİ ARAYIP TEŞEKKÜR ETTİ"
EuroLeague finali sonrası Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in danışmanı arayıp ‘Müsait misiniz?’ dedi o gün de ben bütün gün maç sonrası plajdaydım mesajı geç gördüm akşam saat 6 gibi gördüm mesajı şu an müsaitim dedim yarım saat sonra Miçotakis aradı ve önce teşekkür etti ondan sonra da bu benim orda olmamın ve yarattığı atmosferin 2 ülkenin halklarının normalleşmesine verdiğim katkıdan dolayı teşekkür etti.

"AİLEM YUNANİSTAN'A GELEMİYOR"
Vize problemi o kadar çok dokunuyor ki bana. Ailem Yunanistan’a gelemiyor. Onlarca mektup yazıyorsun. Ben Ergin Ataman’ım ya, ona rağmen vize için sıraya giriyorlar, bekliyorlar, ret yiyorlar. Bunun bir kıstasını yapmak bu kadar mı zor?

"SAHADAKİ GÖRÜNTÜM GERGİN"
Işık'ın "Yunanistan’da da size Gergin Ataman diyorlar mı?" sorusu üzerine Ataman "Yok. Ben saha dışında sakin bir insanım. Ama sahada o mücadeleyi en sert şekilde verdiğim zaman insanlar da televizyonda onu görüyorlar, Ergin değil Gergin diyorlar. Sahadaki görüntüm gergin hakikaten." dedi.

KULAKLIKLA ÇIKTIĞI MAÇ
Olympiakos’a 2-1 geride olduğumuz bir maç vardı. Biraz da totem olarak taktım. Fenerbahçe maçında taktığımda da 2-1 gerideydik. Özellikle maçtan önce çok hakaret oluyor. Onları duymamak için takmıştım.

"BEN SİYASİ GÖRÜŞÜ OLMAYAN BİR SPOR ADAMIYIM"
Işık'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyareti sırasında sizi büyükelçiliğe davet etmişler?" sorusu üzerine Ataman "Ben kamptaydım ve Real Madrid maçı vardı ben öğlen yemekteyken mesaj geldi yarım saat sonra cumhurbaşkanımız büyükelçiliğe gelecek seni görmek istiyor. Cumhurbaşkanımızla çok güzel bir sohbet yaptık. Ben hiçbir siyasi görüşü olmayan bir spor adamıyım." dedi.

PANATHİNAİKOS'A TERİM'İ ÖNERDİ Mİ?
Işık'ın "Fatih Terim’i siz mi önerdiniz Panathinaikos’a?" sorusunu Ataman "Hayır ben önermedim. Yunanistan’da futbol ve basketbol kulüpleri birbirinden bağımsız. Belki benim yaptığım çıkış, Panathinaikos’un futbol tarafını “türk hoca” almaya yönlendirmiş olabilir." şeklinde yanıtladı. 

"YARATILAN PROVOKASYONLARA VERDİĞİM TEPKİLERDEN ÖYLEYMİŞİM GİBİ GÖZÜKÜYOR"
"Fenerbahçe düşmanı mısınız?" sorusuna ise Ataman "Hayır. Fenerbahçe’nin ben hep rakibi olan takımlarda çalıştım, birçoğunda da başarılı oldum. Tabii ki derbi maçlarında adrenalin var. Ama maalesef yaratılan provokasyonlara verdiğim tepkilerden öyleymişim gibi gözüküyor." cevabını verdi.

"HALA DA BU İDDİADAYIM"
Işık'ın "Futbol takımı antrenörlüğü sizi kesmiyor artık heralde" sözleri üzerine Ataman" Bu teklifi bana Galatasaray'ın o zamanki efsane başkanı Ünal Aysal ciddi olarak yaptı. Ben de “Bana süre verin, bir sene eğitimini alayım, yaparım” dedim. Hala da bu iddiadayım." dedi.

"GALASARAY BASKETBOLA YATIRIM YAPMIYOR"
Herkes bana “Yeniden Galatasaray Basketbol Takımı’nın başına geç” diyor. Ama Galatasaray basketbola yatırım yapmıyor. Antrenörlüğü bırakırsam sporun içinde yönetici olarak kalmak isterim. Galatasaray’a dönersem antrenör olarak değil en üst düzeyde yönetici olarak dönmek isterim.