Eskişehir için şok uyarı geldi! Birden artacak... Öğle saatlerinde çok dikkatli olun, şok yükseliş gelecek

Eskişehir ve çevre illeri için çok uyarı geldi. Öğle saatlerinde dışarı çıkacak olanlar tam 2 kez düşünsün. Şok yükseliş ile beraber hava sıcaklığında ciddi bir artış yaşanacak. Uzmanlar uyardı, şapka ve gözlük takmadan dışarı adım atmayın.

Eskişehir için şok uyarı geldi! Birden artacak... Öğle saatlerinde çok dikkatli olun, şok yükseliş gelecek

Eskişehir ve çevre illeri için çok uyarı geldi. Öğle saatlerinde dışarı çıkmadan önce 2 kez düşünün. Uzmanlar önemle uyardı, öğle saatlerinden itibaren hava sıcaklığında şok yükseliş yaşanacak. 

HAVA SICAKLIĞINDA ARTIŞ YAŞANACAK

Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayımlanan hava tahmin raporunda, Eskişehir ve bölge genelinde açık, zamanla parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmininde bulunuldu. Raporda, hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak, mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtili. Meteoroloji tarafından yayımlanan raporda; kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 12.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıya yer verildi.

Hazırlanan raporda, Eskişehir’de en yüksek sıcaklığın 42 derece ile Sarıcakaya, en düşük ise 27 derece ile Mihalıççık ilçesinde olması beklendiği paylaşıldı.