Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük deprem ve Hatay'da meydana gelen depremlerden etkilenen binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Mersin'de depremlerde ağır hasar alan 8 katlı binanın kontrollü yıkımına başlandı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki yaklaşık 129 bin öğrenciye LGS ve YKS sınavlarına hazırlanma desteği verdiklerini söyledi.
AFAD'ın verdiği bilgiye göre Erzurum'un ardından bir deprem de Malatya'da meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4.2 olarak ölçüldü.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat depremi nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman da afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.
Türkiye yardımseverliğini ve kardeşlik duygusunu her fırsatta ilan eden bir ülke olarak gözleri yaşartmaya devam ediyor. Bolu Mudurnu'da berber koltuklarından birini Hatay'dan gelen berber ustasına emanet eden Bolulu berber de yaptığı bu hareketle büyük bir alkış aldı. Teşekkürler sana koca yürekli insan...
Türkiye'de etkili olan depremler doğada büyük tahribat yarattı. Doğanın dengesinin bozulması kıyamet alameti olarak değerlendiriliyor. Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Göksun ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'ndeki şelalenin suyu kurudu. Şelalenin yerinde olmadığını görenler de büyük bir şaşkınlık yaşadı.
Son dakika haberi: AFAD verilerine göre, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 13.52'de 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ilde paniğe neden oldu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki yapılarla ilgili çalışmalarını değerlendirdi. Çalışmalar sonucunda İstanbul'da yaklaşık 90 bin riskli bina sayısına ulaştıklarını ifade eden İmamoğlu, "Depreme dayanımı yüzde 0 olan, 318 bina tespit ettik. Ve bu 318 binayla ilgili işlem başlattık" ifadelerini kullandı.
Bilim Akademisi Üyesi Yer bilinci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için alınması gereken önlemler hakkında değerlendirmelerde bulundu. İstanbul'da kanalizasyon sistemi ve barajların depreme hazır olmadığını dile getiren Görür, atık ve molozlara dikkat çekti. Görür, "Eğer bu atık ve molozlar uluslararası standartlara göre bertaraf edilmezse bu atıklar uzun dönemde en az deprem kadar insanların hastalıktan ölmesine neden olabilir" dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalardan alınan örnekler incelenmek üzere Muş’a götürülüyor. Binalardan alınan karot ve çelik numuneleri Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Deprem Araştırma Laboratuvarında inceleniyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 il etkilenirken 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Asrın felaketi diye adlandırılan depremlerden sadece insanları değil hayvanları da etkiledi. Yiyecek ve su bulmada zorlanan sokak hayvanları da unutulmadı.
Rusya'nın Kamçatka bölgesinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bölge sakinleri depremle birlikte kendilerini sokaklara atarken, bölgede artçılar sürüyor. Bunun yanı sıra birçok yapı da hasar aldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'ya yaşanan yıkıma dair yeni veriler ortaya çıkıyor.
Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde en büyük yıkımı yaşayan kentlerden Hatay'da tarihi yapılar da büyük hasar aldı. Altınözü ilçesindeki iki tarihi yapı ise depreme direndi.
Saat 06.45'te Adana'da meydana gelen deprem, şehirdekileri uykularından uyandırdı. AFAD'ın verdiği bilgiye göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.