Van’da kaçak kazı yapan defineciler, hazine ararken 2700 yıllık Urartu Tapınağı buldular. Gerçek, definecilerin buldukları yapıyı kilise zannederek müze müdürlüğüne başvurduklarında ortaya çıktı.
Kırıkkale'de Japon arkeolog başkanlığında yapılan kazı çalışmalarında, milattan önce 2000'li yıllarda yapıldığı ve Anadolu'nun en eski sarayları arasında olduğu belirlenen yapı keşfedildi. Kış mevsiminin ardından bölgede kazı çalışmaları yeniden başlatıldı.
Mersin'de kayalıklardan düşen keçiyi arayan sahibinin fark ettiği kaya üzerindeki insan ve hayvan tasvirlerinin yer aldığı bölgede Türk Dil Kurumu (TDK) Yazıt Bilimi Kolu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz yüzey araştırması yaparken, merak eden onlarca kişi de bölgeyi görmeye gitti.
Evinizi bodrum katında onlarca yıl önce saklanmış bir hazine, fotoğraf hatta belki de ürkütücü oyuncaklar bulmayı bekleyebilirsiniz. Evlerinin bodrum katında geçmişten kalan bir şey keşfedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunlara bir yenisi de ABD'den eklendi.
Van'ın Erciş ilçesinde Demir Çağı'na ait olduğu tahmin edilen insan kemikleri, seramik ve çömlek parçaları bulundu. Bölgede çalışmalarını sürdüren arkeologlar bulunan parçaları incelemeye devam ediyor.
İngiltere'de yürütülen kazı çalışmalarında iki yeni dinozor türü keşfedildi. Fosilleri ülkenin güneyindeki Wight Adası'nda bulunan dev canlıların 125 milyon yıl önce bölgede yaşadığı tahmin ediliyor.
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yürütülen Gavur Gölü Bataklığı Kurtarma Kazısı kapsamında ortaya çıkartılan yeni fil iskeletleri, alanında uzman ekiplerce inceleniyor.
Avustralya’nın Queensland eyaletinde yaklaşık 105 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen yeni bir teruzor türü keşfedildi.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atabey Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kaygusuz, Artvin'in Hopa ilçesinde sadece Türkiye'de yetişen ultra endemik bir mantar türü keşfetti.
Şanlıurfa’daki, 11 bin 500 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe keşfinin akılalmaz ihmal ve tesadüflere dayalı olduğu ortaya çıktı. İşte Göbeklitepe'nin şaşırtan hikayesi...
Bilim insanları Antarktika'da bir buz tabakasının yaklaşık 900 metre altında yeni bir yaşam formu bulundu.
Çin’de yapılan arkeolojik araştırmada, 2 bin 700 yıl önce yaşamış bir soylunun mezarı açıldı. Açılan mezarda, bronz silahların yanında bir yüz kreminin kalıntılarının bulunduğu bir kavanoz ortaya çıktı.
Almanya ve Brezilyalı bilim insanları, Darmstadt kenti yakınlarında yaklaşık 47 milyon yıllık olduğu belirtilen bir piton yılanının kalıntılarını keşfetti. Bilim insanları keşfedilen kalıntının dünya tarihin en eski piton yılanı olabileceğini söyledi.
Bursa’nın İznik ilçesinde bir vatandaş, temel kazarken karşısına çıkan tarihi eseri görünce şok oldu. Görevlilerin üzerini örttüğü yapı, çevredekiler tarafından merak konusu oldu.
Gök bilimciler yüzey sıcaklığı 3 bin 200 dereceyi bulan, "bugüne kadar gözlemlenenlerin en uçuklarından biri" olarak tanımladıkları bir gezegen keşfetti.