Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan tüketici kredileriyle ilgili çok önemli açıklama geldi. BDDK, 27 Kasım ile biten haftada tüketici kredilerinin 674 milyar 982 milyon liraya yükseldiğini açıkladı. İşte tüketici kredilerinde son durum...
Merkez Bankası’nın faizleri yükseltmesi, bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredi faiz oranlarına yansıdı.
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası beklenen haber geldi. Bankalar mevduat faizi oranlarını yükseltti. Tasarruflarını Türk lirasında değerlendirenler farklı bankalardan seçenekleri kullanabiliyor. 100 bin TL'lik mevduatta bankalar arasındaki faiz farkı 463 TL'ye varabiliyor.
Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası gözler mevduat ve kredi faizlerine çevrildi. Peki, merkez'in politika faizini artırması bankada parası olan veya yatırım yapmak isteyen vatandaşı nasıl etkileyecek?
11 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 237 milyon dolarlık artışla 218 milyar 679 milyon dolara çıktı.
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 15 milyar 185 milyon lira artarak 3 trilyon 503 milyar 754 milyon liraya çıktı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Hobim Arşivleme ve Basım Hizmetleri A.Ş’deki yüzde 100 oranındaki payı ile Malkara Kömür İşletmeleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 37,6 milyar lira azalarak 3 trilyon 403,4 milyar liraya geriledi.
Yılın ilk yarısında mevduat toplamı, kullanılan kredi miktarını karşılayan sadece 7 il bulunuyor. 74 ilin kredi/mevduat oranı ise yüzde 100'ü aştı. Siirt yüzde 346,4 kredi/mevduat oranı ile borcu en kabarık il oldu.
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, mevduata sigorta limitinin 100 bin liradan 150 bin liraya çıkarılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.
Tasarruf sahiplerini enflasyon korumalı mevduata yönlendirmek için yeni bir adım daha atıldı. Enflasyon oranına bağlı değişken faizli olup 1 yıldan uzun vadeli mevduatta gelir vergisi stopajı yüzde 10’dan sıfıra indirildi.