EURO 2024 finalinde kaybetmişti! İngiltere’de Gareth Southgate’in geleceği belli oldu!

EURO 2024 finalinde İspanya’ya 2-1 yenilerek kupayı kaybeden İngiltere Milli Takımı’nda flaş bir gelişme yaşandı. Eleştirilerin odağında yer alan teknik direktör Gareth Southgate görevinden ayrıldı.

EURO 2024 finalinde kaybetmişti! İngiltere’de Gareth Southgate’in geleceği belli oldu!

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde İngiltere, İspanya’ya 2-1 yenilerek turnuvayı 2.sırada bitirdi. Kupanın kaybedilmesi sonrası teknik direktör Gareth Southgate kadro tercihleri ve oynanan kötü oyun nedeniyle eleştirilmişti. Akıbeti merak konusu olan Gareth Southgate görevinden ayrıldı.

EURO 2024 finalinde kaybetmişti! İngiltere’de Gareth Southgate’in geleceği belli oldu! - Resim : 1

GÖREVİNDEN AYRILDI

İngiltere Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Gareth Southgate'in görevinden ayrıldığını duyurdu.

EURO 2024 finalinde kaybetmişti! İngiltere’de Gareth Southgate’in geleceği belli oldu! - Resim : 2

SOUTHGATE'TEN VEDA AÇIKLAMASI

Gareth Southgate yaptığı veda açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gururlu bir İngiliz olarak, İngiltere için oynamak ve İngiltere'yi yönetmek hayatımın onuruydu. Benim için her şey demekti ve elimden gelenin en iyisini yaptım.

Ancak değişim ve yeni bir bölüm için zaman geldi. Pazar günü Berlin'de İspanya'ya karşı oynanan final, İngiltere teknik direktörü olarak son maçımdı.

2011'de FA'ya katıldım ve İngiliz futbolunu geliştirmeye kararlıydım. O zamandan bu yana, İngiltere erkek takımı teknik direktörü olarak geçirdiğim sekiz yıl dahil, bana yürekten teşekkür eden bazı parlak insanlar tarafından desteklendim.

Steve Holland'dan daha iyi kimse yanımda olamazdı. O, neslinin en yetenekli teknik direktörlerinden biri ve muazzamdı.

102 maçta büyük bir oyuncu grubuna liderlik etme ayrıcalığına eriştim. Her biri formalarında üç aslanı taşımaktan gurur duydu ve birçok yönden ülkelerine itibar kazandırdılar.

Almanya'ya götürdüğümüz kadro heyecan verici genç yeteneklerle dolu ve hepimizin hayalini kurduğu kupayı kazanabilirler. Onlarla gurur duyuyorum ve St. George's Park'taki oyunculara, takıma ve İngiliz futbolunu her gün geliştirmek için çabalayan FA'ya destek olmayı ve futbolun olumlu değişimi yönlendirme gücünü anlamayı umuyorum. Özellikle son sekiz yıldır oyunculara ve bana sınırsız destek sağlayan teknik kadroya özel teşekkürlerimi sunuyorum. Onların sıkı çalışmaları ve bağlılıkları bana her gün ilham verdi ve onlara - takımın arkasındaki muhteşem takıma - çok minnettarım.

Dünyanın en iyi taraftarlarına sahibiz ve onların desteği benim için dünyalar anlamına geliyordu. Ben bir İngiltere taraftarıyım ve her zaman öyle kalacağım.

Oyuncuların daha özel anılar yaratmaya ve ulusu bildiğimiz gibi birbirine bağlayıp ilham vermeye devam etmesini izlemeyi ve kutlamayı dört gözle bekliyorum.

Teşekkürler İngiltere - her şey için.”

EURO 2024 finalinde kaybetmişti! İngiltere’de Gareth Southgate’in geleceği belli oldu! - Resim : 3