EURO 2024: Türkiye 2- 1 Çekya! Bizim Çocuklar tarih yazdı, son 16'ya kaldık

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında, A Milli Futbol Takımı, Çekya ile karşı karşıya geldi. Rakibini Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un attığı golllerle 2-1 yenen A Milli Takım grubunu 6 puanla 2.sırada bitirerek son 16'ya kaldı. Milli Takım, son 16 Turu'nda D Grubu lideri Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

EURO 2024: Türkiye 2- 1 Çekya! Bizim Çocuklar tarih yazdı, son 16'ya kaldık

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) heyecan sürüyor. Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile F Grubu’nda yer alan A Milli Takım, Gürcistan ile oynadığı ilk maçı 3-1 kazanmış, Portekiz ile oynadığı ikinci maçı ise 3-0 kazanmıştı.

Milliler, grubun üçüncü maçında Çekya ile Hamburg'daki Volkspark Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.  A Milli Takım rakibini Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un attığı gollerle 2-1 yenerek son 16 turuna yükseldi.

EURO 2024: Türkiye 2- 1 Çekya! Bizim Çocuklar tarih yazdı, son 16'ya kaldık - Resim : 1

A Milli Takımımız, Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

90+4' GOOOOOOOOOLLLLLLL! Milli Takımımız, 90+4'te Cenk Tosun'un golüyle skoru tayin ediyor. Hücuma hızlı çıkan takımımızda Cenk Tosun, topu sol kanatta alıp ceza sahası içine girdi ve çok sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-1.

90+2'  Barış Alper, sağda aldığı topu ceza sahasına kat etti ve ceza yayı önüne gelince sol ayağıyla şutunu çekti. Kaleci Kovar, gole izin vermedi.

90' Sarı Kart - Ladislav Krejci

87' Hakan Çalhanoğlu - Orkun Kökçü

86' Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası dışına pasında Okay'ın gelişine şutu kalenin üstünden dışarıya gitti.

85' Sarı Kart - Samet Akaydin

82' SAYILMAYAN GOL! Çekya'da Jan Kuchta, faullü müdahalenin ardından topu ağlara yolladı ancak hakem oyunu durdurdu. Gol sayılmadı.

EURO 2024: Türkiye 2- 1 Çekya! Bizim Çocuklar tarih yazdı, son 16'ya kaldık - Resim : 2

81' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ! David Jurásek - Matej Jurasek

81' SARI KART! Milli Takım'da Mert Müldür, hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle sarı kart gördü.

78' Soldan hücuma destek veren Jurasek, kale sahasına sert bir orta kesti. Merih savunmada topu uçarak kafayla karşıladı.

76' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ! A Millî Takımımızda oyuncu değişikliği.  Kenan Yıldız yerine, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler'in yerine Cenk Tosun oyuna girdi.

72' Barış'ın savunma arkasına derin gönderdiği pasta Kenan Yıldız topu kontrol etti ve ceza sahasına girdi. Rakibinden sıyrılmak isteyen Kenan, soluna çekip şut denedi. Savunma ayak koydu. Top kornere çıktı.

68' SARI KART! Hakan Çalhanoğlu itiraz sonucu sarı kart gördü.

68' Çekya'nın golü VAR incelemesi sonrası verildi ve skor 1-1 oldu.

67' GOL! Çekya, Soucek'in attığı golle maçta 1-1 eşitliği yakaladı.

Ceza sahamıza yüksek gönderilen topta Soucek, Mert Günok'la hava topu mücadelesine çıkıp topu önünde buldu ve boş kaleye topu ağlara yolladı.

65' GOL KAÇTI! Sağ kanatta topu alan Barış, rakip yarı alana hızlı geçtikten sonra ceza sahasına girdi ve pasını içeri çevirdi. Bu topa kale sahasında Arda Güler, dokunamadı.

64' SARI KART! Mert Günok itirazdan dolayı sarı kart gördü.

63'OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ!  İsmail Yüksek'in yerine Okay Yokuşlu oyuna girdi.

56' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Çekya Milli Takımı'nda Mojmír Chytil, Adam Hlozek, Jindrich Stanek oyundan çıktı. Jan Kuchta, Tomas Chory ve  Matej Kovar oyuna girdi.

EURO 2024: Türkiye 2- 1 Çekya! Bizim Çocuklar tarih yazdı, son 16'ya kaldık - Resim : 3

51' GOLLLL Türkiye, Hakan Çalhanoğlu'nun attığı golle 1-0 öne geçti. 

Kenan'ın ceza sahası içinden şutunu kaleci Stanek zor da olsa kurtarmayı başardı. Atağın devamında İsmail'in pasında topu alan Hakan, ceza sahası sol çaprazında ayağının dışıyla harika vurdu. Top köşeden ağlarla buluştu.

47' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmadan topu ceza sahası dışında kontrol eden Kenan Yıldız, gelişine sert vurdu. Top kalenin sağından dışarı çıktı.

46' GOLE YAKLAŞTIK! Merih Demiral'ın ceza sahası içine yolladığı uzun topta, Barış Alper kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Stanek gole izin vermedi.

46' Maçta ikinci yarı başladı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: A Millî Takımımızda oyuncu değişikliği. Salih Özcan yerine, Kaan Ayhan oyuna girdi.

EURO 2024: Türkiye 2- 1 Çekya! Bizim Çocuklar tarih yazdı, son 16'ya kaldık - Resim : 4

Maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.  

45+3' Arda Güler'in ceza sahası dışından sağ ayağıyla kaleyi denedi. Meşin yuvarlık üstten dışarı çıktı.

45' İlk yarının sonuna 3 dakika uzatma eklendi.

44' MERT GÜNOK yıldızlaştı! Arda Güler'in kaptırdığı topta Çekya etkili geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Jurasek'in vuruşunda Mert Günok gole izin vermedi.

37' SARI KART! Kenan Yıldız, rakibine yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

35' SARI KART! Çekya'da yedek kulübesinde bulunan Patrick Shick sarı kart gördü.

31' SARI KART! A Milli Takım'da Salih Özcan, Chytil'e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

28' Kullanılan köşe vuruşunda Samet Akaydın iyi yükseldi. Samet'in kafa vuruşunda top, soldan dışarı çıktı.

27' Sol kanattan gelişen atakta Ferdi topu ceza sahasına göndrerdi. Arda Güler, yarım vole denedi. Krejci'ye çarpan top soldan kornere gitti.

26' Bir kişi eksik oynayan Çekya, kendi alanına çekildi ve savunma yapıyor.

24' Provod'un ceza sahası içine yaptığı ortada yaşanan karambolde Soucek'in içeriye çevirmek istediği top auta gitti.

20' KIRMIZI KART! Çekya, Barak'ın ikinci sarı kartı görmesi sonucu 10 kişi kaldı.

EURO 2024: Türkiye 2- 1 Çekya! Bizim Çocuklar tarih yazdı, son 16'ya kaldık - Resim : 5

16' Sağ kanattan gelen Çekya'da Coufal, topu ceza sahasına gönderdi. Samet Akaydin'ın ıskaladığı topu Mert Müldür uzaklaştırdı.

15' Jurasek'in ceza sahası dışından çektiği şutta, top kaleci Mert Günok'ta kaldı.

13' Orta alanda İsmail'in derin pasında topla buluşan Arda Güler, uzak mesafeden kaleyi denedi. Meşin yuvarlak dışarı çıktı.

EURO 2024: Türkiye 2- 1 Çekya! Bizim Çocuklar tarih yazdı, son 16'ya kaldık - Resim : 6

11' SARI KART! Çekya'da Antonín Barák sarı kart gördü.

7' Ferdi'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız, rakibinin üzerine üzerine gitti ve çalım denedi. Savunma bu pozisyonda geçit vermedi ve top kornere çıktı.

4' Kullanılan köşe vuruşunda sol kanata açılan topu alan Jurasek, bekletmeden ceza sahası içine ortaladı. Meşin yuvarlak kaleci Mert'te kaldı.

3' Çekya Milli Takımı etkili geldi. Sol çaprazdan Provad'un çektiği sert şutta, kaleci Mert Günok topu kornere çeldi.

1' Maçta ilk düdük çaldı ve karşılaşma başladı. Başarılar A Milli Takım.

TÜRKİYE – ÇEKYA MAÇI İLK 11’LERİ

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Samet Akaydın, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz.

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Soucek, Provod, Coufal, David Jurasek, Barak, Chytil, Hlozek.

GRUPTA SON DURUM

F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye'ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi. Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1'er puana sahip.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

A Millî Takımımıza grup ikinciliği için 1 puan yeterli olacak. Ay-Yıldızlılarımız galibiyet ya da beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayacak ve diğer maçın sonucuna bakmaksızın adını son 16 turuna yazdıracak.

Millîlerimizin Çekya karşısında mağlup olması halinde ise grup üçüncülüğü için Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybı yaşamasını bekleyecek. Oluşacak böyle bir tabloda Türkiye, 6 grubun en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerse yine bir üst tura yükselme şansına sahip olacak. A Millî Takımımızın yenilgisi halinde, Gürcistan da kazanırsa Ay-Yıldızlılarımız grubu son sırada tamamlayarak elenecek.

TÜRKİYE’NİN RAKİBİ KİM OLACAK?

Millîlerimiz grubu 2. sırada tamamlarsa D Grubu'nu lider bitiren Avusturya ile eşleşecek. A Millî Takımımız en iyi dört 3'üncüler arasına girmesi halinde ise B Grubu'nun lideri İspanya ile eşleşecek.