Eylem Tok olayında her şeyi ortaya çıkaran kayıtlar sonrası acılı baba tv100'e konuştu: Gelse ne dersiniz? sorusuna ibretlik yanıt

1 Mart 2024'te İstanbul Eyüpsultan'da Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'un ehliyetsiz olarak kullandığı aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, tv100'ün kaza sonrası yapılan telefon konuşmalarını ortaya çıkarmasıyla ilgili Kübra Par ile Ana Haber'e konuk oldu "112’yi arasalardı da benim oğlum şimdi yaşasaydı." diyen baba, "Eylem Tok gelse ne dersiniz?" sorusuna da ibretlik bir yanıt verdi.

Türkiye'nin aylardır konuştuğu yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un 1 kişinin ölümüne neden olduğu kaza sonrası ses kayıtlarına tv100 muhabiri Sevgim Begüm Yavuz ulaştı.

Kayıtlarda Cihantimur, "Yolda çok kötü bir kaza yaptım. Birine vurdum. Lütfen gel. Adem abi Allah belanı versin hemen gel. Adam ölüyor hemen gel." sözleri dikkat çekerken ölümüne sebep olduğu Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci tv100'de Kübra Par ile Ana Haber'e konuk oldu.

Kayıtların ortaya çıkması sonrası değerlendirmelerde bulunan acılı babab Özer Aci, zamanında 112 aransaydı oğlunun bugün hayatta olabileceğine dikkat çekti. Aci'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"NE OLURDU 112'Yİ ARASALARDI DA OĞLUM YAŞASAYDI"

"Keşke hatalı olduğumuz ortaya çıksaydı. Eylem Tok kaçtıktan sonra 'Ölü olduğunu bilmiyorduk.' dedi. Oğlu, Adem abisini arıyor, burada 'Biri öldü.' diyor. Kendi kendine itiraf ediyor. 112’yi arayacak yerde ikinci sefer büyük olasılıkla annesini arıyor. Ne olurdu 112’yi arasalardı da benim oğlum şimdi yaşasaydı.

Takriben 25-30 dakika kaybedilmiş. Oğlumun iç kanamadan öldüğü söyleniyor. Oğlumun hiçbir yerinde hiçbir yara yokmuş. Bu durumda yardım edilseydi yaşama ihtimali çok yüksekti.

112 görevlileri 'Alo Alo' diyor, zaman geçiyor, cevap vermiyorlar, o başka birisiyle meşgul. Annesine de eminim benzer konuşmaları yapmıştır. Annesi, çocuğu olay yerinden uzaklaştırıyor.

KAYITLAR YARGILAMAYI ETKİLER Mİ?

Kübra Par'ın "Ses kaydından sonra yargılama nasıl etkilenecek?" sorusunu da yanıtlayan baba Aci "Adalete teslim ol, bir gün ceza alsan bile razıyım dedim. Araştırdığıma göre orada ceza koşulları daha ağır. Bu saatten sonra benim için fark etmiyor. Büyük ihtimal iade edecekler." ifadelerini kullandı.

"Türk mahkemelerine güveniyor musunuz?" sorusuna "Güvenmek zorundayım." diyen baba, Olaydan 15 gün sonra Eylem Tok’un gülerek çekilen fotoğrafları karşısındaki hislerini de paylaştı.

"Bizim yüreğimizi iyice yaralıyor. İnsan bir suçluluk duygusu içinde hareket eder. Havaalanı çıkışlarındaki yüzlerine baktığınızda suç işlememiş gibi hareket ediyorlar." dedi

"OĞLUNUZ BİRİNE ÇARPSAYDI KAÇIRIR MIYDINIZ?"

Par'ın "Oğlunuz Murat Aci birine çarpsaydı siz oğlunuzu kaçırır mıydınız?" sorusunu yanıtlayan baba Aci, "Münevver Karabulut olayını beraber izliyorduk. Oğlum böyle bir olay yaşansaydı ne yapardım tahmin edebiliyor musun dedim? 'Baba, kulağımdan tutup jandarmaya teslim edersin.' dedi.

"DELİLLER YÜZDE 70 LEHİMİZE"

"Bu maddiyatla maneviyatın bir savaşıdır ama ben kazanacağım dedim. Deliller bizim yüzde 70 lehimize." ifadeleri kullanan baba şimdi 2 yaşında olan torunuyla ilgili de yürek yakan sözler sarf etti.

"HER AKŞAM BABAM NEREDE DİYE SORUYOR"

Torununun hemen hemen her akşam "Babam nerede?" diye sorduğunu söyleyen Aci, "Videosunu izlemeden uyumuyor. Uyutamıyor annesi. Geçenlerde babaannesinin elinden tutup mezarlığa götürmüş, babamın gül bahçesi diyor." şeklinde konuştu.

EYLEM TOK GELSE NE DERSİNİZ?

"Eylem Tok gelse ne dersiniz?" sorusuna da yanıt veren baba Aci, "Benim çocuğumu düşünmedi. Kendi çocuğuna da mı hiç acımıyor? Kendi çocuğunu niye öldürüyor? diye sorarım." ifadelerini kullandı.