Eylem Tok tekbir getirerek cevap verdi! Timur Cihantimur'un ise tuvalet temizleyip ot yolduğu iddia edildi! İşte davaya dair ilginç detaylar

Ehliyetsiz şekilde kullandığı araçla bir kişinin ölümüne neden olduktan sonra annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur, Boston Federal Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Estetisyen Bülent Cihantimur oğlu için avukatları seferber etti. Yakalanan Eylem Tok'un tekbir getirmesi dikkat çekerken, Timur Cihantimur'un kaldığı merkezde tuvalet temizleyip ot topladığı için psikolojisinin bir hayli bozulduğu iddia edildi. Cihantimur’un yüzünde de darp edildiğine dair izler görüldü.

Eylem Tok tekbir getirerek cevap verdi! Timur Cihantimur'un ise tuvalet temizleyip ot yolduğu iddia edildi! İşte davaya dair ilginç detaylar

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk Boston’da yakalanan Eylem Tok ile Timur Cihantimur iade duruşmasını an be an takip ederek çok özel detaylara ulaştı.

Eylem Tok tekbir getirerek cevap verdi! Timur Cihantimur'un ise tuvalet temizleyip ot yolduğu iddia edildi! İşte davaya dair ilginç detaylar - Resim : 1

Eylem Tok’un 11:00’de başlayan duruşması için Boston Federal Mahkemesi’e gelen gazeteciler adliye girişinde bütün dijital eşyaları bırakarak duruşma salonuna girdi.

Gazeteciler dışında duruşmayı Boston Büyükelçiliği’nden de bir kişi takip etti. Büyükelçilik çalışanı duruşmada aldığı notları an be an Ankara’ya aktardı. Boston’da yaşayan Türkler de duruşma salonunda hazır bulundular.

GUANTANAMO MAHKUMLARI GİBİYDİ!

Lüks yaşantısı, marka kıyafetleriyle görmeye alışık olduğumuz Eylem Tok duruşmaya Guantanamo mahkumlarının giyiği turuncu renk tulumla getirildi. Tanınmamak için saçlarını sarıya boyatan Tok’un yüzünün muhtemelen çok ağlamaktan şiştiği görüldü. Mahkeme Başkanı ve avukatların sözleri simultene tercüman aracılığıyla Eylem Tok’a aktarıldı. Herhangi bir ifade vermeyen Tok, duruşma salonundan çıkarken kendisine sorular yönelten gazeteciler ve vatandaşlara sadece ‘Allahüekber’ diyerek yanıt verdi.

Öte yandan Türkiye’den gönderilen evraklarda eksiklikler olduğu görüldü. Öte yandan Eylem Tok’un yakalanırken evinde 8 tane pasaport bulunduğuna dair haberler yapılmıştı. Sahte pasaportla ilgili herhangi bir soru sorulmaması bu bilginin doğru olmadığını gösterdi. Tok’u Amerika Birleşik Devletleri’nin görevlendirdiği avukatın savunması dikkat çekti.

Eylem Tok tekbir getirerek cevap verdi! Timur Cihantimur'un ise tuvalet temizleyip ot yolduğu iddia edildi! İşte davaya dair ilginç detaylar - Resim : 2

ISLAHEVİNDE DARP MI EDİLDİ

18 yaşından küçük olduğu için Islahevi’nde kalan Timur Cihantimur ise bej renkli tulumuyla duruşma salonuna getirildi. Cihantimur’un yüzünde darp izlerinin olduğu gözlemlendi. Şaşkın şaşkın etrafına bakan Cihantimur’a babasının iki avukat tutması dikkatlerden kaçmadı. Avukatlar, ‘Tutuklu müvekkilimiz kötü şartlar altında kalıyor. Zor anlar yaşıyor. Çocuğa bir şey olabileceğinden kaygı duyuyoruz. Verilen görevleri yapmakta zorlanıyor. Kendisine zarar gelmesinden ve kendisine zarar vermesinden korkuyoruz. Bu genç adamı topluma kazandırmamız gerekiyor’ dedi.

Avukatın 5 dakikalık bu savunmasına sığdırdığı taleplere mahkeme başkanı sessiz kaldı. Talepleri kabul edilmedi. Öte yandan Timur Cihantimur’a kaldığı Islahevi’nde tuvalet temizleme, ot toplama gibi görevler verildiği öğrenildi.

ADALET BAKANI TUNÇ’TAN BABA ACİ’YA TELEFON!

Duruşmada mahkeme başkanının Türkiye’den gönderilen evraklarda eksiklikler olduğunu söylemesi dikkat çekmişti. Oğuz Murat Aci’nın babası Özer Aci’yı arayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ‘Bu davanın her zaman takipçisi olacağız. Eksik olan evrakları çok kısa sürede göndereceğiz’ dediği öğrenildi.