EYLEM TOK VE OĞLUNUN DAVALARI: AVUKATLAR BASTIRDI BAŞKA ISLAHEVİNE NAKLEDİLİYOR

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un Amerika'daki davaları sürüyor. Cihantimur, tutulduğu ıslah evinin koşullarından şikayetçiydi. Avukatları işin peşini bırakmadı. Başka bir tesise nakledilecek. Oradan da şikayetçi olur mu? Zaman gösterecek.

EYLEM TOK VE OĞLUNUN DAVALARI: AVUKATLAR BASTIRDI BAŞKA ISLAHEVİNE NAKLEDİLİYOR

Murat Aci'nin ölümüne yol açtı. Annesi Eylem Tok'la birlikte Amerika'ya kaçtı. Ama kanundan kaçamadı. Türkiye kırmızı bültenle arıyordu. Boston'da bir okula kayıt yaptırmaya çalışırken yakalanan anne-oğul tutuklandı. Kaçma ihtimalleri bulunduğu için de hakim tutuksuz yargılanmalarına izin vermedi.

Timur Cihantimur, kapatıldığı ıslah evinin koşullarından rahatsızdı. Avukatları, Cihantimur’un gözetim altında tutulduğu tesiste çok zor şartlarda tecrit altında olduğu savunmasını yapmıştı. Ancak savcı, "Milyon dolarlık evlerden sonra elbette rahatsız gelir" diyerek nakil isteğini geri çevirmişti.

Cihantimur’un tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü'nün, ülkedeki herhangi bir cezaevinden farklı olmadığı öne sürüldü. Avukatlar taleplerinde ısrarcı oldu. Sonunda Cihantimur'un isteği kabul edildi. Başka bir ceza yerleşkesine gönderileceği açıklandı.

Cihantimur'un başka bir ceza tesisine naklini onaylayan hakim, bir yandan da Cihantimur'un kefaletle serbest bırakılarak "tutuksuz yargılanması" talebini değerlendiriyor. Türkiye'nin iade talebinin de önümüzdeki ay karara bağlanması bekleniyor.