Eylem Tok ve oğlunun yakalanma anlarını izleyen acılı anne konuştu: Saçı yerine önce kalbini değiştirseydi

İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan, dört kişiyi yaralayarak ABD’ye kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok’un ABD'de yakalandığı görüntüleri izleyen acılı anne konuştu. Acılı anne, "Saç değişmiş ama şuradaki kalp değişmiş mi aynı. Kalp, önce kalbini değiştirseydi." dedi.

Eylem Tok ve oğlunun yakalanma anlarını izleyen acılı anne konuştu: Saçı yerine önce kalbini değiştirseydi

İstanbul’da 1 Mart tarihinde ehliyetsiz kullandığı otomobille Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur ile oğlunu yurtdışına kaçıran annesi Eylem Tok, ABD'de yakalanmıştı. Eylem Tok ve oğlunun yakalanma anları ortaya çıktı.

Görüntülerde Timur Cihantimur ve anne Eylem Tok'un polisler tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındığını ve polis aracına bindirildiği anları izleyen Oğuz Murat Aci’nin acılı annesi Pervin Aci Kanal D'ye konuştu. 

"4 AYDIR BEKLİYORDUM"

Acılı anne, "4 aydır bu hali bekliyordum. Oğlumun katillerini böyle görmek beni mutlu etti. Adalet yerini buldu." diye konuştu. 

Eylem Tok ve oğlunun yakalanma anlarını izleyen acılı anne konuştu: Saçı yerine önce kalbini değiştirseydi - Resim : 1

Polis arabasının kapısını açan memur, “Nasılsın kardeş” diyerek Cihantimur’u karşılıyor. Bu sırada Cihantimur, çatallaşan bir sesle endişeli bir şekilde, üstünü arayan polis memuruna “Direkt mahkemeye mi gidiyoruz? Direkt mahkeme diyorlar. Gerçekten mi?” diye soruyor. Soruyu cevapsız bırakan memur daha sonrasında Cihantimur’dan bacaklarını açmasını isteyerek iki eliyle göğüsten ayak bileklerine kadar silah ve yasaklı madde araması yapıyor. Üst aramasını bitirdikten sonra Cihantimur’a polis arabasının arka koltuğunu göstererek oturmasını istiyor. Cihantimur’u arabaya koyduktan sonra kapıyı kapatan ve olay yerindeki diğer kolluk kuvvetleriyle konuşan polis, “Karakola gitmiyor muyuz? Federal mahkemeye mi gidiyoruz? Aa, tamam” diyor.

“CAMI İNDİREYİM Mİ BİRAZ?”

Kolluk kuvvetleri, “Umarım erkenden öğle yemeği yeriz belki oralarda” diye aralarında şakalaşıyor. Bir süre sonra Cihantimur’u kontrol etmeye giden polis memuru, Cihantimur’a “Camı indireyim mi biraz?” diye soruyor. Cihantimur da “Evet, lütfen” diyor.

İNGİLİZ OKULU ÖNÜNDE TUTUKLANMIŞLARDI

Cihantimur’a neden beklediklerini açıklayan polis, başka bir ekip arabasını beklediklerini, daha sonra yola çıkacaklarını belirtiyor. Birkaç dakika sonra başka bir ekiple konuşan polis memuru, “Bir kadın bir de reşit olmayan erkek. İkisini ayrı istiyorlar. Geliyor musunuz? 416 Pond Caddesi. Okulun hemen oradayız” diyor. Tok ve Cihantimur, Boston Uluslararası İngiliz Okulu’nun önünde tutuklanmıştı.

Cihantimur’un görüntülerin bir bölümünde aynı yerde kelepçeli halde tutulan annesi Tok’a “Sende kelepçe var mı? Tamam, tamam. Gördüm, tamam. Sende kelepçe var mı diye sordum” dediği duyuluyor. Yeniden Cihantimur’un bulunduğu araca giderek açık camdan konuşan polis memuru, “Kaç yaşındasın sen arkadaşım” diye soruyor; Cihantimur da “17 yaşındayım” diye cevap veriyor. 12 dakikalık polis kamerası görüntüsünün sonlarına doğru siyah uzun bir elbise ve spor ayakkabılar giyen ve saçları sarıya boyanmış olan Eylem Tok’un bir polis tarafından elleri kelepçeli şekilde yürütüldüğü görülüyor. Beklenen ekip aracı geldikten sonra polis memurları birbirlerine “Görüşürüz” diyor ve görüntü bitiyor.

Eylem Tok ve oğlunun yakalanma anlarını izleyen acılı anne konuştu: Saçı yerine önce kalbini değiştirseydi - Resim : 2

ACILI ANNE KONUŞTU!

Oğuz Murat Aci’nin acılı annesi Pervin Aci konuştu.

Acılı anne şu ifadeleri kullandı:

"Aman Allah'ım bu hali çok bekledim 4 aydır bu hali bekliyordum. Oğlumun katillerini böyle görmek beni mutlu etti. Adalet yerini buldu. Hiç düşünmüyorlardı böyle olacağını. Hayatlarına çok güzel devam etmişler. O gülüşleri günlerce gözümden gitmedi. Hala da gitmiyor şimdi de suratı gözümden gitmiyor. Kılık kıyafetini değiştirmiş, önceki kıyafeti yok saçını kestirmiş.
Anne değil katil o, anne olsaydı hem çocuğunu hem benim çocuğumu kurtarırdı. Saç değişmiş ama şuradaki kalp
değişmiş mi aynı. Kalp, önce kalbini değiştirseydi."

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan üç adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralandı.

Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur’u olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edildi.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında “suçluyu kayırma” suçundan, şüpheli Timur Cihantimur hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edildi. Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı ve iade talebinde bulunulduğu da öğrenildi.

Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok hakkında 23 Mayıs’ta kırmızı bülten çıkarıldı.

Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, 14 Haziran’da ABD’de yakalanıp tutuklandı. İkilinin, yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu gezmek üzereyken yakalandığı belirtildi. ABD Sulh Hakimi Donald Cabell, savcının Tok ve oğlunun kaçma şüphesi bulunduğunu belirtmesi üzerine tutuklama kararı verdi.