Fahiş fiyatçılar İstanbul'da da konaklamaya el attı: Otel fiyatları uçuşa geçti, gecelik fiyatları duyanın ağzı açık kalıyor

Yaz geldi, turizm sezonu açıldı... En gözde tatil destinasyonlarından İstanbul'daki otellerde fiyatlar yükselişe geçti. Kimi otellerde 1 gece 1 kişi için konaklama ücreti 10-15 bin TL'ye kadar çıktı. Birtakım ek konforlara sahip kimi otellerde ise gecelik 30 bin TL gibi fiyatlarla karşılaşmak mümkün oluyor. Uzmanlar ise konuya ilişkin turizme darbe vuran bu otellere yaptırım uygulanması uyarısında bulunuyor.

Fahiş fiyatçılar İstanbul'da da konaklamaya el attı: Otel fiyatları uçuşa geçti, gecelik fiyatları duyanın ağzı açık kalıyor

Tarihi dokusuyla, güzellikleriyle eşsiz şehir İstanbul'da gözde tatil destinasyonları arasında yer alıyor ancak bazı otellerde konaklama ücretleri benzerlerine göre o kadar yüksek ki fiyatlar dudak uçuklatıyor.

Vatandaşlar, "Otel fiyatlarını araştırdım çok pahalı. 30-40 bin TL arasında. Yaz geldi diye sanırım ama kimi oteller de 10 bin TL. Bu kadar fark nasıl olabiliyor anlamıyorum." diyor. Konuyla ilgili sektör uzmanları ise fahiş fiyat uygulayan tesislere yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi. 

TÜKONFED BAŞKANI: "FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN TURİZM FİRMALARI CEZALANDIRILMALI"

TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Havalar ısındı turizm sezonu açıldı fakat fırsatçılar fahiş fiyatçılar turizm sektöründe de iş başındalar. Bu fahiş fiyatlar hem iç turizmi hem yabancı turisti etkileyecektir, kim verecek bu paraları? Geçtiğimiz yıl uyguladığı fiyatları olağanüstü artıran yani fahiş fiyat uygulayan turizm firmalarının otelleri tesisleri de yaptırımla cezalandırılıp önüne geçilmelidir." dedi.

TÜKONFED BAŞKANVELİ GÜLLÜ: BU FİYATLAR HEM İÇ HEM DIŞ TURİZME DARBE VURACAK BİR UYGULAMA

TÜKONFED Başkanvekili Avukat İbrahim Güllü ise, "Bu fiyatları kim belirliyor bilmiyoruz. Bunlar hem müşterinin azalmasına yol açacak ülkenin de hem iç hem dış turizmine darbe vuracak bir uygulamadır." dedi.