Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan tv100'e özel açıklamalar: "Er ya da geç bu düzen değişecek"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tv100 canlı yayında açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Türkiye'deki futbol iklimini değerlendirerek, "Er ya da geç bu düzen değişecek. Önemli olan biz bunu kendi tercihlerimizle mi değiştireceğiz yoksa değiştirmeye mecbur mu kalacağız. Değiştirmeye mecbur kaldığımız bir değişim bizlere sıkıntıya mâl olabilir” dedi.

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'na katılan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, genel kurulu takip eden tv100 muhabiri Fatih Poyraz'ın canlı yayında sorularını yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Seçimler salonda başlamıyor. Bir gece evvel başlıyor. Delegeler bu otele geliyor, doğal olarak akşam yemeği var. Kulisler yapılıyor. İki aday olduğu için imza toplama süreçleri, iki başkan adayı olduğu için iki başkan divanı seçimi oluyor. Bizim açımızdan ifade ettiğim gibi son derece antidemokratik şekilde gerçekleşen bir seçim olduğu için birden fazla aday olsa da bizim açımızdan yok hükmündedir.

"BOŞ OY VERECEĞİZ, SEÇİMİN YAPILIŞ ŞEKLİNDEN MEMNUN DEĞİLİZ"

Seçim gününe kadar olan süreçte yaşananlar son derece antidemokratiktir. Çıkan geri çekilen adaylar var. Çıkmak isteyip çıkamayan adaylar var. Bu imza toplama işinin bence talimatla kalkması lazım veya az sayıya indirilmesi lazım. Çünkü kulüpler baskı altına alınıyor. Kulüplere vaatler veriliyor veya tehditvari konuşmalar yapılabiliyor. Bakalım imza verilenle kabinden çıkan oylar aynı olacak mı? Belki de son dönemde yaşadıklarımızdan hareketle daha katılımcı daha adil bir TFF seçimi yapabilmenin seçimlerini bulup uygulamamız lazım. Bunu bulmak çok da zor değil, yeter ki niyet olsun. Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kim kazanırsa ‘Hayırlı, uğurlu olsun’ diye bitirmek lazım ama biz boş oy vereceğiz. Çünkü bu seçimin yapılış şeklinden memnun değiliz.

"BİZ ADALET İSTİYORUZ"

Sayın Servet Yardımcı’nın egale edilmesi yarış dışı bırakılması, bırakılma yöntemleri. Kendisinin yaptığı açıklama ki, her satırında manidar bir mesajlar var. UEFA ve FIFA nereye kadar bunun üzerine gider? Konuşmamda adaletten bahsettim. Biz adalet istiyoruz. Sadece adaleti futbolda 90 dakika oynanan bir saha, hakem performansı olarak görmemeniz lazım. Bütün topyekün sistemde haksız bir rekabet ve adaletsizlik var. Hakemlerin kadrolarının oluşumunda, hakemlerin atanmasında. Bazı maçlarda manuel, bazı maçlarda dijital. Hangi maçlar, kime göre, neye göre?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan tv100'e özel açıklamalar: "Er ya da geç bu düzen değişecek" - Resim : 1

"BURADAKİ İŞİN ÖZNESİ KULÜPLER VEYA KİŞİLER DEĞİL. BÜYÜK ÖZNEYLE TÜRK FUTBOLUNUN GELDİĞİ NOKTA"

Devlet erkanının müdahil olduğu durumlar olabiliyor. Transfer tahtasının açılmasında şehrin ileri gelenleri, siyasetçileri, valisi yardım ediyor, bir maça prim vermek için. Bunlar çok anormal gibi gözükmese de. Bir başkan çıkmış, isim vermediğim halde üzerine alınmış. O kadar futbol cahili ki bunun uluslararası standartlarda futbolla siyasetin iç içe girmesinin risk, tehlike ve cezalarından haberleri yok. Ben nezaket çerçevesinde örnekler verdim, kulüp ismi vermedim. Vanspor başkanı çıktı, ‘Biziz’ dedi kendisi anlattı. Niye vermedim? Buradaki işin öznesi kulüpler veya kişiler değil. Büyük özneyle Türk futbolunun geldiği nokta.

"UEFA VE FIFA'YA BAŞVURACAĞIZ"

Biz Fenerbahçe olarak aradığımız adaleti kendi ülkemizde, içeride bulmakta zorluk çekeceğimizi her geçen gün ümidimiz azaldığı için uluslararası platformlara başvuruyoruz. UEFA ve FIFA’ya başvuracağız. Bugünkü bu süreç bu seçim süreci bizim dosyamızı ne yazık ki daha da zenginleştirmiştir. Keşke olmasaydı.

"UEFA'NIN BAKMASI GEREKEN MERİH'İN BOZKURT İŞARETİ DEĞİL, BU SEÇİMDE YAŞANANLAR VE SERVET BEY'İN AÇIKLAMALARI"

Burada FIFA ve UEFA’dan 4 gözlemci olduğunu bilmiyordum. UEFA ve FIFA, bizim kıymetli oyuncumuz Merih Demiral’ın 'Bozkurt' işaretine siyasi bir anlam verip turnuvanın en kritik dönemecinde bizi cezalandırdı, oyuncumuza haksız bir ceza vardı. Esas bakması gereken orası değil. Bu seçim, bu seçimde yaşananlar ve Servet Bey’in açıklamaları. Kendi yönetim kurulu üyesi açıklıyor, ‘Seni kim tehdit ediyor, kim kumpas kuruyor? Nedir mevcut düzen, kirli yapı?’

"TARAFSIZLIK, LİYAKAT VE CESARET, İRADE VE KARARLILIK ÇOK ÖNEMLİ"

“Yeni yönetimle görüşme olacak mı? Fenerbahçe yeni yönetimden ne bekliyor?” sorusuna yanıt veren Koç şunları söyledi:

“Adil rekabet ortamı yaratılması için yol haritası net. Liyakatli, tarafsız kadrolar lazım. Bugün bir Tahkim Kurulumuz var, 7 üyesi var. 4 üye ikisi bir takım, diğer ikisi başka bir takımın fanatik taraftarları. Hukuk gözüyle değil, taraftarlık gözüyle dosyaları ele alıyorlar. Tarafsızlık, liyakat ve cesaret, irade ve kararlılık çok önemli. Ona sahip bir yönetim kurulu ve anlayış olursa Türk futboluna yapılması için başka ülkelere bakarak gündeme getirilebilir. Fenerbahçe’nin geçen sezon ceza şampiyonu olması tesadüf değildir” dedi.

"ER YA GEÇ BU DÜZEN DEĞİŞECEK"

Koç son olarak, “Er ya da geç bu düzen değişecek. Önemli olan biz bunu kendi tercihlerimizle mi değiştireceğiz yoksa değiştirmeye mecbur mu kalacağız. Değiştirmeye mecbur kaldığımız bir değişim bizlere sıkıntıya mâl olabilir” dedi.

FENERBAHÇE, HAKSIZLIK YAŞARSA REAKSİYON VERECEK Mİ?

Fenerbahçe’nin Süper Kupa’ya U-19 takımıyla çıkmasını hatırlatan Fatih Poyraz’ın “Mevcut yönetim tekrar devam ederse Fenerbahçe bir haksızlığı tespit ettiği zaman yine böyle adımlar bekleniyor mu?” sorusuna yanıt veren Koç şunları söyledi:

“Reaksiyon vermemiz bardağı taşıran damla oldu. 3 Temmuz’un üzerinden 13 sene geçti. Bir kere şampiyon olduk. Son 10 senede 1 kez şampiyon olduk. Malum örgüt (FETÖ) futbolun içinde. Ve bunlara karşı ilk isyanı Fenerbahçe tek başına yaptı. Davalar hala devam etmekte. Bunun ekonomik, sportif tahribatlarını biz gideremedik. Son 10 senede en çok puan toplayan iki takım kafa kafaya, Fenerbahçe’nin sadece 1 şampiyonluğu var. Bunun sportif bir mantığı yok. Burada malum örgütün ayak izleri var.”