Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım tv100'e konuştu: Ali Koç'un o sözü sonrası aday olmaya karar verdim

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, yeniden kulüp başkanlığına aday olmasıyla ilgili tv100'de yaptığı açıklamada "Ali Koç'un 'ben varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' sözünden sonra bir şeyler yapmamız gerekti. Bunu düşünüp arkadaşları topladım, 'sen varken biz çıkmayız' dediler. FETÖ'cü, hocacı ve kulüpten menfaat sağlamış birisi aday olursa, kulüpten birisi çıkmazsa aday olurum dedim" dedi.

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, tv100 Özel Röportaj'da Kübra Par ve Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı. 

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:


"FENERBAHÇE TARİHİNDEKİ BAŞARININ 3'TE BİRİNDE BEN VE ARKADAŞLARIM VAR"
Ben görevi bıraktıktan sonra iyi dinlendim. 4 yıllık süreçte biz Fenerbahçe'ye konstre olamadık ve kaybettik. 4 yıl sonunda başarısız olduk. 1959'dan bu yana 19 şampiyonluğumuz var, bunun 6 tanesini benim dönemimde arkadaşlarımla beraber yaptık. Fenerbahçe tarihindeki başarının 3'te birinde ben ve arkadaşlarım var. 

"ANTİ FENERBAHÇE GÜÇLÜ BİR LOBİ YAPIYOR"
Gücümüzün yetmediği zamanlar da olmuştur. Anti Fenerbahçe güçlü bir lobi yapıyor. Bunu yıkmak lazım. Bunu yıkamazsak bunlarla daha çok karşılaşırız. 

"4 KİŞİYİ KONUŞTURDULAR DİĞER İNSANLARIN HİÇBİRİNE KONUŞTURMA YAPTIRMADILAR"
Trabzonspor maçında yaşananlar eski başkan olarak değil, Fenerbahçeli taraftar olarak beni derinden yaraladı. Trabzonsporlu oyuncular müthiş bir mücadele ettiler. Meşale attılar sahanın içine. Bizim oyuncumuz eline meşaleyi aldığı anda maç tatil edilmeliydi etmediler. Oynanan oyunlar devam ediyor. Oradaki başarı dışarıya taşındı. 2 Nisan'da bütün kongre üyeleri stada davet edildi. Onlara Fenerbahçe'yi ligden çekeceğiz anlamında sözler söylediler. İnsanlar stada geldi. Orada herkesin beklentisi ligden çekilmek ve destek istenmesiydi. 4 kişiyi konuşturdular diğer insanların hiçbirine konuşturma yaptırmadılar. Ne kadar alındı? Yönetim kendi kararını dayattı. U-19 ile sahaya çıkacaklarını söylediler. Stadın yarısı buna karşıydı ama konuşma imkanı verilmediği için stadı terk ettiler. Neden? Eğer o kararı yönetim kurulu kararını alsalardı başkan dahil insanlar ceza alacaktı. Yönetici haklarını kaybedeceklerdi. Başkan aday olamaycaktı. Bunu örtmek için genel kurul kararı dediler. Bunu kendileri yönünden hafiflettiler. 

"FENERBAHÇE BLÖF YAPMAZ"
2 Nisan’dan sonra kabul edilemez duruma benim sessiz kalmam olmazdı. Ben bunu kabul etmiyorum. Fenerbahçe kimseye blöf yapmaz. Yapmayacağı bir şey için de 22 bin tane kongre üyesini oraya toplayıp şov yapmaz. 

“URFA’DA A TAKIMIYLA ÇIKSAK GALATASARAY’I YENERDİK”
Urfa’da U19’da sahaya çıktık. Halbuki A takımıyla çıksak Galatasaray’ı yenerdik. U19’daki o genç çocuklar hayatları boyunca o günkü oynanan maçın sonucu ve içindeki olayları unutmayacaktır. Fenerbahçe forması içinde kimse olmasa dahi sahaya çıksa kazanmak içim mücadele eder.

"ALİ KOÇ'UN O SÖZÜ SONRASI ADAY OLMAYA KARAR VERDİM"
Ali Koç'un 'ben varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' sözünden sonra bir şeyler yapmamız gerekti. Bunu düşünüp arkadaşları topladım, 'sen varken biz çıkmayız' dediler. FETÖ'cü, hocacı ve kulüpten menfaat sağlamış birisi aday olursa, kulüpten birisi çıkmazsa aday olurum dedim. Geldim aday oldum. Ali Koç 'benden bir şey olmaz' dedi. 

"TARAFTARLIK YAPMAYIN, KONGRE ÜYESİYSENİZ KULÜBE SAHİP ÇIKIN DEDİM"
Par'ın "Sizin dışınızda neden kimse çıkmadı kazanamayacaklarını mı düşünüyorlar, Ali Koç’tan çekiniyorlar mı?" sorusu üzerine Yıldırım "Onu ben bilemem ama her gittiğim toplantıda bunu ifade ettim. Taraftarlık yapmayın, kongre üyesiyseniz kulübe sahip çıkın dedim" cevabını verdi.

"ALİ KOÇ 3 TEMMUZ'DA BENİM YAŞADIKLARIMI YAŞASAYDI BAŞKAN OLARAK DEVAM EDEBİLİR MİYDİ?"
Aktaş'ın "Ali Koç’u neden lider olarak görmüyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldırım "Ali Koç 3 Temmuz’da benim yaşadıklarımı yaşasaydı Fenerbahçe kulübü başkanı olarak devam edebilir miydi?" cevabını verdi.

"BEN BU ALİ KOÇ'U TANIMAMIŞIM"
Ali Koç yanımızdaydı, 6 sene yanımızdaydı. 6 sene yanlışı görmedik. Benden sonra da aday olmasını arzu ettim. Ben bu Ali Koç'u tanımamışım. Benim yönetimdeki Ali Koç daha insancıl, dostluk yapabilen insandı. Şimdi gidiyor yöneticinin boğazına sarılıyor. Seyirciyi dövmeye atlıyor. Oyuncuları alıp Rize'de özür diletiyor. Benim tanıdığım Ali Koç bu değil? 2018'de ben kaybettiğimde üzülmedim. Borç var diyorlar 600 milyon. Hayır 600 milyon değil. Bankalar Birliği ile anlaşma yaptılar. Çıkıp anlatsınlar ne kadara yaptınız? 330 milyon dolara gidip Fenerbahçe'nin borcunu konsolide ettiler. Şimdi faizlerle beraber 4 milyar borç var. Fenerbahçe'nin benden kalan borcu 120 milyon dolar. Her şeyi çarpıtıyorlar.  330 milyon borcun içinde kendi bankasından aldığı borçta var. 

"BENİM LİSTEMDE DEVLETE YAKIN İNSANLAR YOK"
Aktaş'ın "Recep Tayyip Erdoğan’ın sizi desteklediği söyleniyor?" sorusu üzerine Yıldırım "Niye açıklama yapmıyor o zaman ama onlar gidip görüşüyorlar" dedi. Par'ın "Acun Ilıcalı da Cumhurbaşkanına yakın eğer iktidar bu kongreye karışıyorsa Aziz Yıldırım’ı mı destekler Ali Koç’u mu destekler?" sorusuna ise Yıldırım "Onu bilemem karşı taraf soracaksın. Benim listemde devlete yakın insanlar yok." cevabını verdi.

“BEN ’BİZ BU KULÜBÜ BAKKAL GİBİ YÖNETTİK’ DEMEDİM”
 
Par'ın “Biz bu kulübü bakkal gibi yönettik” demişsiniz. Sürekli ona atıf yapıyor." sözlerine Yıldırım "Ben öyle bir şey söylemedim uyduruyor. Kendi kendine yalan söylüyor. Benim gibi bir adam bunu söyler mi?" şeklinde yanıtladı. 

"ALİ KOÇ KENDİSİNİ FENERBAHÇE'NİN ÜSTÜNDE BİR GÜÇ OLARAK GÖRÜYOR"
Ali Bey kendisini Fenerbahçe’nin gücünün üstünde görüyor. Öyle değilsin. Sen arkana Fenerbahçe camiasının desteğini alırsan sen daha güçlü olursun. Şimdi federasyon başkanı gitsin diyor, hakemle uğraşıyor. Yapamıyoruz çünkü camianın gücü arkasında değil.

"STADIN ÜSTÜNDE ATATÜRK'ÜN İSMİNİN NE İŞİ VAR"
Aktaş'ın "Ali Koç’un stadın adını Mustafa Kemal Atatürk yapma ifadesi sizi de heyecanlandırıyor mu?" sorusu üzerine Yıldırım "Beni heyecanlandırmıyor çünkü kanun var, ezbere kurusıkı havaya sıkıyorlar olmaz. Bu kanun varsa bunları gidip devletle konuşmanız, olayları çözmeniz lazım. Çözdükten sonra da gidip alnınızın akıyla Fenerbahçeliler size müjdemiz dersiniz. 29 Ekim'de stadın ismini Atatürk koyacağız diyorlar. 2 senelik sponsorlar var. Şükrü Saraçoğlu'nun ailesi var. Sonra stadın üstüne koyuyorlarmış. Stadın üstünde ne işi var Atatürk isminin? 4 tane kule var, orada Atatürk'ün Kocatepe'deki heykelini koyun. Basit konularla uğraşıyoruz." dedi. 

"TFF BAŞKANININ MUHAKKAK GİTMESİ LAZIM"
Federasyon başkanı gidecek o kesin gidecek çünkü bu kadar hatadan sonra orada kalabilme şansı yok.

“MOURİNHO İYİ BİR TEKNİK DİREKTÖR” “KİMSENİN GÜCÜ FENERBAHÇE’Yİ BİR ŞİRKETE VEYA BİR ŞAHSA SATMAYA YETMEZ”
Mourinho iyi bir teknik direktör. Şampiyonlukları var. Kongrede kimseye yazmaz. Ben öyle basit düşünmüyorum olayı. Bana yazsa ne olur yazmasa ne olur? Ben şunu söylüyorum Fenerbahçe 6 senedir şampiyon olmuyor. Bu olabilir ama Fenerbahçe başka bir yöne evrildi. Tren raydan çıktı, vagon aşağı gidiyor. Çünkü niyetleri başka. Fenerbahçe yöneticileri ve başkan diyor ki “Fenerbahçe satılabilir.” Açıkça ifadeleri bu. Ama kimsenin gücü Fenerbahçe’yi bir şirkete veya bir şahsa satmaya yetmez.

"BEN SÖYLEMESEYDİM MOURİNHO BURAYA GELMEZDİ"
Mourinho, Roma’da benimle yüz yüze iki saat konuştu. O haftanın sonunda, Önder Fırat ile Mahmut Uslu, Jorge Mendes ile görüşmek üzere Portekiz’e gitti. Evine gidip görüştüler. Maalesef oradaki şanssızlığımız, imza yetkimizin olmamasıydı. Ben söylemeseydim Mourinho buraya gelmezdi. Çünkü onlar İsmail Kartal’la devam edeceklerdi. Mourinho'nun gelişi kimseye yazmaz. 

“BEN KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM”
Siyasette bir gün dahi ‘Şunu yönetimine al, böyle yap’ demediler. Ben kimsenin adamı değilim. Ben Fenerbahçe’nin adamıyım. FETÖ ile kavga ettik. Devlet ile FETÖ’yü ayırdık. 15 Temmuz’da devlet Fenerbahçe’den güç aldı. Fenerbahçe’nin kamusal gücünden faydalandı.

"TRANSFER İÇİN İSİM KONUŞMADIK"
Transferle ilgili isim konuşmadık. Kimi istiyorsan onları alacağız, onlarla çalışacaksın dedik. Onun istediklerini almak bizi şampiyon yapar. Hedefleri sağlam koymak lazım.

"ACUN ILICALI MELESİNE KONGRE SONRASI BAKARIZ"
Acun Ilıcalı meselesini sonra konuşalım. (10 milyon TL'lik tazminat davası) Açsın onlar problem değil biz çok alışığız tazminatlara da. Onlar problem değil. Seçimden sonra mahkemede bakarız. Kongre üyeleri kavga istemiyor, biz de kavga istemiyoruz. 20 gündür benim hiç kavga ettiğim yok. O kadar sakinim ki. Arkadaşlarım kazandı, ben kazadım. Biz Fenerbahçe'ye biz ivme verdik. Fenerbahçe'ye ne yapacağımızı söyledik, arkadamızlar onlar geliyorlar. 

“1 YILDA ŞAMPİYON OLAMAZSAK AYRILIRIM”
Par'ın "1 yılda Fenerbahçe’yi şampiyon yapamazsam ayrılırım” dediniz. 10 yıldır şampiyon olamamış bir takımı 1 yılda yapacağınıza inanıyorsunuz." sözlerine Yıldırım "Yapacağım. Yapılan atakları görüyorsunuz. Fenerbahçelilerin bana inandığını da görüyorum ben" diyerek yanıt verdi.