Fenerbahçe evinde hata yapmadı! Avrupa’ya 3 puanla başladı

UEFA Avrupa Ligi ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe ağırladığı Union Saint-Gilloise’yi 2-1 yendi. Sarı-lacivertli ekibin gollerini Çağlar Söyüncü ve Christian Burgess (kk) kaydetti.

Fenerbahçe evinde hata yapmadı! Avrupa’ya 3 puanla başladı

UEFA Avrupa Ligi ilk hafta karşılaşmasında Fenerbahçe ile Union Saint-Gilloise karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Fransız Benoit Bastien yönetti. Karşılaşmanın VAR koltuğunda ise bir başka Fransız Bastien Dechepy oturdu.

FENERBAHÇE HATA YAPMADI

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte iki takım da ofansif bir oyunla başladı. Temsilcimiz Fenerbahçe 26. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe devre arasına önde girdi. İkinci yarıya deplasman ekibi Union Saint-Gilloise etkili başlasa da Dominik Livakovic’i geçemedi. Fenerbahçe 82. dakikada gelen golle farkı ikiye çıkardı. Bu dakikadan itibaren sarı-lacivertli ekip oyunun kontrolünü eline alsa da Union Saint Gilloise 90+3. dakikada bulduğu golle  farkı bire indirse de karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve maç 2-1 sona erdi.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Çağlar Söyüncü ve 82. dakikada Christian Burgess (kk) kaydetti. Union SG’nin tek golünü 90+3’te Ross Sykes’den geldi.

2 KIRMIZI KART ÇIKTI

Dominik Livakovic, 90+1. dakikada Ivanovic’in kullandığı penaltıyı çıkarttı.

Fenerbahçe’de Bright Osayi-Samuel 90. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görürken, Union Saint-Gilloise de Kevin Mac Allister 73. dakikada doğrudan kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe bir sonraki karşılaşmasında deplasmanda Twente ile karşılaşırken, Union SG sahasında Bodo/Glimt’i konuk edecek.