Fenerbahçe José Mourinho’u KAP’a bildirdi

Süper Lig ve EuroLeague’in bitmesinin ardından sezon geneline bakalım. Fenerbahçe futbol kulübüne baktığımızda son altı yılda dört defa ikinci oldu. Bu da demektir ki dört defa şampiyon olmayı kıl payı kaçırdı. Normal şartlarda ikinci olmanın tesellisi olarak en azından Avrupa’ya gidilecek gözüyle bakılabilir. Ama bizim ülkemizde ikincilik başarı olarak görülmüyor. Fenerbahçe on altı yılda üç defa Galatasaray’a, bir defa Trabzonspor’a şampiyonluk kaptırdı.

EuroLeague’de ise Final Four’a girmek başarı olarak görülebilir. Basketbol şubesi bu sezon iyi bir başarı elde etti. Evindeki maçlarda oldukça iyiydi. Final Four’da istenilen ruhu gösteremeseler de, katılmakta bu sezon için başarı olarak görülebilir.

Fenerbahçe’nin önünde ise başkanlık yarışı var. Fenerbahçe’de yirmi yıl başkanlık yapmış ve şu an mevcut başkan Ali Koç’a rekor bir farkla yenilen Aziz Yıldırım yeniden adaylığını açıkladı. Fenerbahçe - Galatasaray derbi öncesi başkanlığını açıklayan Aziz Yıldırım iddialı bir açıklama yaparak José Mourinho ile görüştüğünü söyledi.

Futbol adına her şeyi olan bir teknik direktör ülkemize geldiğinde ne yapabilir sorusu akıllara geliyor. Mourinho hiç süphesiz çok iyi bir teknik adam ve yeri geldiğinde dikkatleri üzerine çekebilen bir adam. Basının eline fazlasıyla malzeme veren José Mourinho aynı zamanda basından takımını da iyi koruyabilen teknik direktör.

José Mourinho Lig kalitesi artırmayacak tabii ki ama Fenerbahçe’nin kalitesinin artacağı kesin. Kelimenin tam karşılığıyla çok kötü bir Süper Lig sezonunu arkamızda bıraktık. Süper Lig’in kalitesinin yükselmesinin önemsenmediğini açık bir şekilde gördük. Mourinho ne kadar iyi bir teknik direktör olsa da çok iyi bir kadro kursa da ülkemizdeki anlayışa karşı adının ağırlığı ve yeteneği yetmeyebilir.

José Mourinho ise gittiği liglerde imkansızları başaran ve tarih yazan teknik direktör. Belki burada da tarih yazarak Fenerbahçe’yi şampiyon yapar.