Fenerbahçe öne geçtiği maçta geriye yaslanmaz!

Sevgili okurlar, Fenerbahçe Süper Lig’deki en sert deplasmanlardan biri olan Samsun’da Samsunspor’a konuk oldu. İlk yarıda istediği gibi organize olamasa da sarı-lacivertli takım Samsunspor defansının yaptığı hata sonucu Tadic’in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya iyi başlayan Samsunspor, Holse’nin attığı golle beraberlik golünü buldu ve skor 1-1 oldu.

Moruinho seri hamleler yaparak Kostic, Becao ve Fred’i oyundan aldı, İrfan Can Kahveci, Allan Saint- Maximin ve Çağlar Söyüncü oyuna girdi. Maximin yakaladığı ilk fırsatta bireysel yetenekleriyle golü attı ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti.

MOURINHO SAMSUNSPOR’A CESARET VERDİ

Rakibinin üzerine gidip golü atması gereken Fenerbahçe, geriye yaslanınca Samsunspor cesaret kazandı. Özellikle Oosterwolde’nin sakatlığı sonrası Mourinho’nun oyuna orijinal mevkisi sol bek olan Levent Mercan yerine Samet Akaydın’ı alması ‘Ben defans yapacağım’ demekti.

FENERBAHÇE TARAFTARI MOURINHO’YU TARTIŞIR

Samsunspor nitekim yaslanan Fenerbahçe’ye karşı aradığı golü buldu ve skor 2-2 oldu. Şampiyonluk yarışında şimdiden Galatasaray ile puan farkı 8 oldu. Artık Jose Mourinho’yu Fenerbahçe taraftarı tartışır. Çok büyük umutlarla Mourinho’ya güveniyorlardı ancak o umutlar da şimdiden sönmeye başladı.

Hakemin genel olarak iyi bir maç yönettiğini düşünmüyorum. Genç hakemlere şans vermek önemli ama kararlarında bir standart yoksa bu sıkıntılı. Muhammet Ali Metoğlu da ne yazık ki kendini geliştirmek zorunda. Tartışmalı kararlar var mı, bence var. Gerisi Ali Koç yönetimine düşen bir şey. Fenerbahçe yönetimi takımının saha içi emeğini saha dışında korumakla yükümlüdür.

9 HAFTADA 7 PUAN KAYBEDİLDİ

Fenerbahçe 9 haftalık periyotta bir haftayı BAY geçip 8 maç oynadı, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Şimdiden 7 puan kaybedildi. Oynanacak çok maç var ama deplasmanda kaybedilen Göztepe ve Samsunspor maçlarının Fenerbahçe öndeyken berabere bitmesi kabul edilemez.

Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa, öne geçtiği maçlarda asla geriye çekilmemeli. Oyun tutmalısınız ama geriye yaslanmamalısınız.