Fenerbahçe oyunu değil sonucu aldı

Sevgili okurlar, UEFA Avrupa Ligi 2.haftasında Fenerbahçe, deplasmand Hollanda ekibi Twente ile karşılaştı. Fenerbahçe ilk yarıda Oosterwolde ve En- Nesyri ile girdiği pozisyonları harcadıktan sonra 28.dakikada Vlap'ın attığı golle maçta 1-0 geriye düştü. 

İkinci yarı nispeten daha iyi bir takım gördük. Amrabat'ın nefis asistinde Tadic müthiş bir tek vuruşla skoru 1-1'e getiren golü attı. Deplasmanda alınan 1 puan yeni UEFA Avrupa Ligi format için iyi bir sonuç. 

İSMAİL KARTAL'IN OYNATTIĞI OYUNU UNUTUN

Oynanan oyuna gelirsek ne taraftarları ne de kamuoyunu memnun etmiştir. Geçen sezon İsmail Kartal'ın oynattığı oyunu göremeyeceğimizi bilmemiz gerek. O oyunda geriden oyunu kuran bir sol bek Ferdi, takımın boyunu kısaltan bir sistem vardı. Şimdi ikisi de yok. 

MOURİNHO DOKUNUŞLARI GÖRMEMİZ GEREK 

Ancak Fenerbahçe genlerine uygun bir oyun da oynanması gerek. Bu takım yıldız futbolculardan kurulu. Mourinho'nun da artık bu takıma bir şeyler kattığını görmemiz gerekir.  

KİM NASIL OYNADI?

Oyuncu performanslarına bakarsak Livakovic iyi oynuyor, kurtarışlarıyla takımı ayakta tutuyor. Livakovic tabii top kurtarmalı ama sahneye daha az çıkmalı.

EURO 2024'te harika oynayan Mert Müldür ise ne yazık ki performans olarak geri gidiyor. Kendini toparlaması gerekiyor. 

Djiku'nun performansında da net düşüşler var, kendini toplamazsa formasını Becao'ya kaptırabilir. 

Sebastian Szymanski ne yazık ki her maç kötüye gidiyor. Tanınmaz bir halde. Eğer Mourinho ona bu haliyle forma şansı vermeye devam ederse takım içindeki adaleti bozar. 

İrfan Can Kahveci de ne yazık ki istediği ritmi bulamadı. Ritim yakalarsa eski formuna kavuşacaktır.

Tadic ise bildiğimiz gibi, performansını artırmaya devam ediyor. Mourinho formayı ona vermeye devam edecektir.

Soyfan Amrabat ise gerçekten müthiş bir maç çıkardı. Takıma her maç daha çok ısınıyor. Mücadelesi ve doğru oyunuyla taraftarın çok seveceği bir oyuncu olacak. 

En- Nesyri vites yüksekltmeye devam ediyor. İstenen fiziksel düzeye gelince çok gol atacaktır.