Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’yle sezonu açıyor! Mourinho ve öğrencileri, Lugano ile karşılaşacak! Tam 10 eksik var! İşte muhtemel ilk 11

Teknik direktör koltuğuna Portekizli Jose Mourinho’yu getiren Fenerbahçe, yeni sezonun ilk resmi maçına Şampiyonlar Ligi’nde çıkıyor. Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 10 futbolcusundan yoksun olacak Fenerbahçe’nin muhtemel ilk 11’i de belli oldu.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’yle sezonu açıyor! Mourinho ve öğrencileri, Lugano ile karşılaşacak! Tam 10 eksik var! İşte muhtemel ilk 11

Fenerbahçe, yeni sezonun ilk resmi maçına bugün çıkacak. Sarı-lacivertli takım UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu ilk maçında 23 Temmuz Salı günü (bugün) İsviçre'nin FC Lugano takımına konuk olacak.

Thun kentindeki Stockhorn Arena'nın ev sahipliği yapacağı mücadele TSİ 21.30'da başlayacak ve D-Smart’tan yayınlanacak. Mücadeleyi Portekizli hakem Tiago Martins yönetecek. Martins'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Bruno Jesus ve Hugo Andre Pires Ribeiro yapacak.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılma hakkı elde eden Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırarak yeni sezona dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho ile başlama kararı almıştı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’yle sezonu açıyor! Mourinho ve öğrencileri, Lugano ile karşılaşacak! Tam 10 eksik var! İşte muhtemel ilk 11 - Resim : 1

HEDEF AVANTAJLI SKORLA İSTANBUL'A DÖNMEK

Jose Mourinho yönetiminde 2024-2025 sezonunda ilk maçına çıkacak sarı-lacivertliler, tur için avantajlı bir skor almayı hedefliyor.

Karşılaşmanın rövanşı, 30 Temmuz Salı günü Kadıköy'de oynanacak.

FENERBAHÇE’NİN EKSİKLERİ

Teknik direktör Jose Mourinho tarafından Cengiz Ünder, Emre Mor, Serdar Aziz, Luan Peres, Samet Akaydın, Levent Mercan, Miguel Crespo, Miha Zajc ve Umut Nayir, UEFA’ya bildirilen kadroda yer almıyor. Sakatlığı bulunan Allan Saint-Maximin de Lugano maçlarında forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE, ŞAMPİYONLAR LİGİ HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma mücadelesi verecek olan Fenerbahçe, 2. ve 3. eleme turlarını geçmesi durumunda gruplar öncesinde son durak olan play-off turuna yükselecek. Sarı-lacivertliler bu turu da geçtiği takdirde gruplara kalarak Şampiyonlar Ligi hasretine Jose Moruinho önderliğinde son vermiş olacak.

Fenerbahçe, geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final oynamış, bu turda Yunanistan'ın Olympiakos takımına elenmişti. Lugano ise Konferans Ligi'nde Beşiktaş ile aynı grupta yer almış ve grubu son sırada tamamlamıştı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’yle sezonu açıyor! Mourinho ve öğrencileri, Lugano ile karşılaşacak! Tam 10 eksik var! İşte muhtemel ilk 11 - Resim : 2

FENERBAHÇE’NİN AVRUPA’DAKİ 271.MAÇI

Avrupa kupalarındaki 271. sınavına çıkacak Fenerbahçe, geride kalan 270 mücadelede 107 galibiyet, 55 beraberlik ve 108 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, bu müsabakalarda rakip fileleri 366 kez havalandırırken, kalesinde 384 gol gördü.

FENERBAHÇE’NİN MUHTEMEL İLK 11’İ

Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Bartuğ Elmaz, Fred, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Ryan Kent, Edin Dzeko.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’yle sezonu açıyor! Mourinho ve öğrencileri, Lugano ile karşılaşacak! Tam 10 eksik var! İşte muhtemel ilk 11 - Resim : 3

FENERBAHÇE’NİN KAMP KADROSU

Fenerbahçe’nin 24 kişilik kamp kadrosunda ise şu oyuncular yer alıyor:

Dominik Livakovic, Ertuğrul Çetin, Doğukan Demir, Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Yiğit Efe Demir, Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Yusuf Akçiçek, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Rade Krunic, Bartuğ Elmaz, Fred Santos, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, İsmail Yüksek, Dusan Tadic, İrfan Can Kahveci, Edin Dzeko, Cenk Tosun, Ryan Kent, Oğuz Aydın.