Fenerbahçe turladı ama sıkıntılar var

Sevgili okurlar, Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turu rövanş maçında İsviçre ekibi Sevilla’yı ağırladı. Teknik direktör Jose Mourinho ilk maça göre Kent’in yerine sol tarafta Ferdi’ye şans verdi. Maça Fenerbahçe iyi başlayamadı. Nitekim 7.dakikada önce Dijku, sonra da Szymanski’nin bir türlü uzaklaştıramadığı top sonucu Lugano uzaktan bir şutla öne geçti. Golün şokunu bir türlü atlatamayan Fenerbahçe organize olmakta zorlandı. Fred’den bu noktada oyunu yönlendirmesi beklenirken yaşadığı sakatlık tüm planları alt üst etti, yerine ise İsmail Yüksek oyuna dahil oldu.

KRUNIC YİNE OLMADI

Krunic bir kez daha beklentileri karşılayamadı. Açıkçası Boşnak orta saha, Fenerbahçe’nin oyun sistemine uygun olmadığını gösterdi. Nitekim taraftarın da Krunic’e sabrı yok. Bir pozisyonda kötü pas verdikten sonra bir anda uğultular ve ıslıklar yükselince kaptanlardan Tadic taraftarı alkışlamaya davet etti. Nitekim Jose Mourinho da basın toplantısı sonrası bu olayı vurgulayarak destek istedi. Böyle bir şey her zaman olamaz. Krunic ve Fenerbahçe birlikteliğinin böyle devam etmeyeceğini düşünüyorum.

İSMAİL YÜKSEK BU TAKIMDA OYNAMALI

Mourinho ikinci yarıya hamle yaparak başladı ve Krunic’in yerine Mert Hakan Yandaş’ı oyuna sürdü. Bu hamle orta sahayı hareketlendirmek açısından oldukça faydalı oldu. İsmail Yüksek – Mert Hakan ikilisine Szymanski ve Djiku da katılınca Fenerbahçe’nin orta saha başta olmak üzere sahanın genelinde ikili mücadele gücü arttı. Bu durum da takıma olumlu bir etki yaptı. Tam oyun sıkışmışken Dzeko’nun 59.dakikada duran topta gelen kafa golü skoru 1-1’e getirdi. Bu andan sonra Fenerbahçe oyununun kontrolünü de ele aldı.

İRFAN CAN – TADIC- SZYMANSKI

80+3.dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun yerine İrfan Can Kahveci’nin oyuna girmesiyle Fenerbahçe, geçen sezonun formasyonuna döndü. İrfan sağ kanada, Tadic ise sol kanada geçti. 90+3.dakikada İrfan arka direğe müthiş bir orta kesti, Tadic indirdi ve Szymnaski’nin golüyle Fenerbahçe skoru 2-1’e getirerek maçı kazanıp turladı.

ORTA SAHAYA TRANSFER ŞART

Bu maçın ardından Fenerbahçe, şimdi Süper Lig ve Lille ile oynayacağı maçları düşünmeye başlayacak. Ancak orta saha bölgesi düşündürüyor. Fred’in sakatlığının ciddi olduğu belli, Krunic bir türlü istenen düzeyde değil, Zajc ve Crespo da düşünülmüyor. Bu denklemde Ali Koç ve yönetiminin bu konuda hızlı aksiyon alması şart. Bu kadar iyi giden transfer süreci en kritik yerde hata kaldırmaz.