Fenerbahçe turu Kadıköy'de geçer ama detaylar var

Sevgili okurlar, Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında Fransız ekibi Lille ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli takım ilk 10 dakikasını kontrolünde geçirdiği maçta Oosterwolde’ye çarpan topun ağlarla buluşması sonrası 1-0 geriye düştü. Bu noktadan sonra oyunu ele almamız gerekirken Lille takımı, kontrolü ele alarak topa sahip olarak atakları yönlendirdi. Bu noktada Livakovic önemli 2 kurtarış yaparak Fenerbahçe’yi maçta tuttu.

DZEKO O POZİSYONU GOLE ÇEVİRMELİYDİ

Defansın hatasıyla Edin Dzeko bulduğu pozisyonu gole çevirse maçta eşitliği yakalayabilirdik ancak Boşnak golcü ne yazık ki kötü bir vuruş yaptı ve Lille kaleci Lucas Chevalier gole izin vermedi.

Fenerbahçe’de ilk yarıda en çok dikkat çeken isim Allan Saint- Maximin oldu. Rakiplerini rahat geçen yıldız futbolcu, takımın hızlı çıkmasını sağladı. Ancak Lille takımı bir anda onu 3 kişiyle savununca o da mecburen bası pozisyonlarda frene basmak zorunda kaldı.

Orta saha ikilimizde Krunic ne yazık ki beklenen sertliği veremedi. İsmail Yüksek ise bildiğimiz gibi standardını koruyup önemli müdahaleler yaptı.   

İKİNCİ YARI DAHA İYİ BİR FENERBAHÇE VARDI

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe, ilk yarıya göre nispeten daha iyi bir oyun sergiledi. Özellikle İsmail Yüksek’in ikinci topları toplamasıyla Fenerbahçe rakip yarı alanda daha çok kaldı.

 Saint Maximin oyundan çıktığı ana kadar girdiği 2 pozisyondan birinde pas vermeyi denese gol pozisyonu daha iyi sonuçlanabilirdi. Ancak genel olarak yıldız futbolcu Fenerbahçe’ye çok önemli katkılar yapacağının sinyallerini verdi.

FUTBOL ŞANSI BİZİMLE DEĞİL

Fenerbahçe 1- 0 gerideyken Mourinho, 70. dakikada  Saint-Maximin’in yerine Oğuz Aydın, Tadic’in yerine İrfan Can Kahveci’yi oyuna aldı. Bu hamleleri doğru buluyorum. Özellikle İrfan Can Kahveci ne kadar önemli olduğunu gösterdi ve 79.dakikada attığı frikik golüyle skoru 1-1’e getirdi. Bu dakikadan sonra maçın böyle biteceği izlenimi doğmuşken 90+1.dakikada Zhegrova’nın attığı uzaktan şut, Çağlar’ın müdahalesiyle sekerek ağlarla buluştu. Bazen futbolda şans faktörü böyle durumlarda devreye giriyor. Umarım bu kez şans 13 Ağustos’taki rövanş maçında Fenerbahçe’den yana olur.

RÖVANŞ MAÇINDA ONLARA İHTİYACIMIZ VAR

İkinci maçta Fenerbahçe’nin turu geçmesi için Jose Mourinho’nun ve bazı futbolcuların formda olması şart. Özellikle Ferdi Kadıoğlu, alışık olduğumuz standardın altında bir oyun ortaya koydu, rövanşta Fenerbahçe’nin daha iyi bir Ferdi’ye ihtiyacı var. Orta sahada İsmail Yüksek’in sert ve mücadeleci oyununa çok ihtiyacımız olacak. Bu noktada eğer oynayacaksa Krunic’in daha mücadeleci ve cesur bir futbol oynaması gerek. Çünkü Krunic, taraftarlar tarafından en küçük hatasında günah keçisi ilan edilecek konuma geldi. Ben Krunic’in Fenerbahçe’ye uyum sağladığını düşünmüyorum, imkanlar oluşursa elden çıkarılması gerekiyor. Ligde Fred’in yokluğunda Mert Hakan cezalı olduğu için Bartuğ Elmaz, Krunic’in yerine tercih edilebilir.

Biliyorsunuz futbolda atan kadar tutan da önemlidir. Golü atacak olan kısımda Dzeko, ilk Lille maçında beklenen performansı veremedi. En Nesyri hazır olursa rövanş maçına mutlaka ilk 11’de başlamalı. Eğer Nesyri hazır değilse Cenk Tosun da tecrübesiyle Lille maçına ilk 11’de başlayabilir. Ayrıca ben İrfan Can Kahveci’nin böyle maçlarda kilidi açabilecek bir isim olduğu için fiziksel olarak hazırsa ilk 11’e monte edilmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından rövanşta İsmail – Szymanski ve önlerinde İrfan Can 10 numara olarak denenebilir. Çünkü rövanş maçında kazanmak için gollere ihtiyacımız var, cesur olmamız şart. Umarım Fenerbahçe Kadıköy’de iyi bir futbol oynayarak turu geçer.

12.ADAMA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Burada taraftara da çok iş düşüyor. Çünkü son yıllarda Fenerbahçe seyircisi takım gol yediği zaman tempo olarak düşüyor. Takımı ayakta tutmak için taraftarın desteğini bir an bile kesmemesi gerekiyor. Özellikle taraftarlar telefonlarını cebine koyup sadece takımı desteklemeli. Bir futbolcu hata yaparsa taraftar homurdanmadan alkışla destek vermeli. Cefakar Fenerbahçe taraftarının elinden gelen desteği vereceğine inanıyorum.